Παρέμβαση Παπανδρέου για την Υγεία ζητεί ο Α. Βγενόπουλος

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου “Υγεία” Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος, η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία.

Χαρακτήρισε πολλαπλάσια από το σκάνδαλο Siemens όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνιαμ σημειώνοντας ότι η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ευνοεί τους απατεώνες προμηθευτές οι οποίοι έπαιρναν δουλειές με απευθείας αναθέσεις και είχαν κέρδος ακόμα και 1.200 %, ενώ οι υπόλοιποι κινδυνεύουν με πτώχευση.

Πρόσθεσε ότι όσοι έκαναν υπερτιμολογήσεις πρέπει να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Για την οικονομική εξυγίανση των δημόσιων νοσοκομείων ο κ. Βγενόπουλος πρότεινε διπλογραφικό σύστημα, απογραφή των προϊόντων στις αποθήκες και μειοδοτικούς διαγωνισμούς μέσω διαδικτύου.

Τέλος χαρακτήρισε την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πολιτικό με ήθος, ωστόσο -όπως είπε- δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι θα ομαλοποιηθεί και μάλιστα άμεσα η κατάσταση στα νοσοκομεία μετά τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την Τετάρτη το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ανέφερε ότι η ρύθμιση των χρεών με τους προμηθευτές αφορά την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2009. Πρόσθεσε ότι το Νοέμβριο ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής των 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Δεκέμβριο του 2009 καταβλήθηκαν 1,2 δις. ευρώ και τώρα ρυθμίζεται το υπόλοιπο ποσό.

Τόνισε, ότι το θέμα είναι να δει το υπουργείο πως θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες το σύστημα προμηθειών, ενώ έκανε λόγο για αποκλιμάκωση στις τιμές των υλικών το πρώτο τετράμηνο του έτους.