Παρέμβαση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο

class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Στις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε εκτενώς ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Μιλώντας στην ενότητα «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», ο κ. Ξανθός απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του υπουργείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμύρων.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Όπως είπε, για το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, η παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε δε ότι σχεδιάζονται παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής, του Κέντρου Υγείας της Ελευσίνας, των Μεγαρέων και των περιφερειακών ιατρείων, παρέμβαση ύψους άνω των 200.000 ευρώ.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει και ένα αίτημα ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και του Θριάσιου, το οποίο στηρίζουμε. Επιπλέον, «προωθούμε παρεμβάσεις στήριξης με ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά, για τη Μάνδρα και λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή, αποφασίσαμε αναβαθμισμένη παρουσία στο περιφερειακό ιατρείο της Μάνδρας, το οποίο γίνεται διθέσιο. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης μικρότερων τοπικών περιφερειακών ιατρείων» είπε ο κ. Ξανθός.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «αυτή η κυβέρνηση στο ίδιο μνημονιακό πλαίσιο, με τις ίδιες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, υλοποιεί, με προβλήματα, καθυστερήσεις και δυσκολίες, ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο που υποστηρίζει την καθολικότητα στην πρόσβαση, την προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας, ηθικοποίηση στον τομέα της υγείας και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των προμηθειών, της διοίκησης του συστήματος».


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε ότι δεν περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν δρομολογηθεί 7.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύστημα υγείας, έχουν προσληφθεί 1.000 άτομα διοικητικό προσωπικό από μία παλιά προκήρυξη που την ενεργοποιήσαμε και έχουμε έγκριση για προκήρυξη που αφορά περίπου 2.800 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ».


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η πρόβλεψη ειδικής θεματικής ενότητας για την Υγεία στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στέλνει το πολιτικό μήνυμα ότι η συζήτηση για την ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην οικονομική μεγέθυνση και στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά είναι ανάγκη να συμπεριλάβει ποιοτικούς στόχους.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, δήλωσε ότι, για πρώτη φορά, στη χώρα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής θα συζητηθούν οι πολιτικές αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, δίνοντας έμφαση στη σημασία των εμβολιασμών.


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση σε κάθε δήμο να έχουμε σταδιακά και σε ένα χρονικό βάθος και δομές δευτέρου επιπέδου».


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”> 


class=MsoPlainText style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt”>ΑΠΕ-ΜΠΕ