Πάσχα στο χωριό

Η κυβέρνηση έχει στρέψει τις τελευταίες μέρες τη συζήτηση περί πανδημίας αποκλειστικά στο αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό ή αν θα μείνουμε στις πόλεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποδαυλίζει το ενδεχόμενο ν΄ ανοίξουν τα πάντα στο εμπόριο και η Κεραμέως τα πάντα στην εκπαίδευση.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης αποστρέφουν επιδεικτικά το πρόσωπό τους από το ζοφερό τοπίο της πανδημίας, με 93 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε μια μέρα, περισσότερα από 4.000 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800.

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση βαρέθηκε ν΄ ασχολείται με Νοσοκομεία, ΕΟΔΥ και εμβολιασμούς και αποφάσισε να δημιουργήσει την αποκαλούμενη «ανοσία της αγέλης» μέσω φυσικής νόσησης, ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τον Ιούνιο τους τουρίστες με μόνο όπλο τα αντιηλιακά μας και τα self tests.

Εντωμεταξύ οι λαλίστατοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν εξαφανιστεί από τις τηλεοπτικές οθόνες, ώστε να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση ν΄ απαντήσουν στο υπαρξιακό ερώτημα «πού θα κάνουμε φέτος Πάσχα», αποποιούμενοι το θρίαμβο της δημοσιότητας που αποκόμισαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Συνεπώς, καθόλου τυχαία οι εκδοτικοί οίκοι αναφέρουν αυξημένες πωλήσεις για την «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ..