ΠΑΣΟΚ Χωρίς σχέδιο για τη γρίπη η Θεσσαλονίκη

 

 

“Ανέτοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης”, κατήγγειλε χθες το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο για ελλιπή σχεδιασμό και αντιφατική ενημέρωση.

Του Φ. Δεργιαδέ

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γραμματείς των δύο Ν.Ε., Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου και Π. Κουκουλεκίδης, παρουσία των βουλευτών Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη, Β. Γερανίδη και Χ. Τσιόκα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο έλεος της τύχης. Σύμφωνα με την επισήμανση του Χ. Παπαστεργίου, που είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, η προχειρότητα των επιλογών του υπουργείου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι γιατροί του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” με επιστολή τους προς τον Δ. Αβραμόπουλο έχουν ζητήσει το νοσοκομείο τους να εξαιρεθεί από νοσοκομείο αναφοράς για τη νέα γρίπη, καθώς είναι ανέτοιμο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις να παράσχει ειδικές φροντίδες για την αντιμετώπιση του νέου ιού. “Υπάρχει το νοσοκομείο ΅ΠαπανικολάουΆ με τέσσερις κλινικές ειδικές σε πνευμονοπάθειες και ανάλογες αρρώστιες και το νοσοκομείο ΅ΛοιμωδώνΆ με σχετική εμπειρία. Κι όμως, επέλεξαν το ΅ΠαπαγεωργίουΆ, παρότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει πνευμονολογική κλινική. Αυτό, από μόνο του, αποδεικνύει την προχειρότητα του υπουργείου”, τόνισε και πρόσθεσε ότι ανάλογο “μπάχαλο” διαπιστώνεται τόσο στο θέμα των εμβολίων όσο και στο θέμα των σχολείων.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
Για τα εμβόλια, ο κ. Παπαστεργίου, είπε ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία. “Κανείς δεν ξέρει πόσα θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, πότε θα έρθουν, πού θα φυλαχτούν, ποιοι θα τα κάνουν και πού θα γίνουν οι εμβολιασμοί”. Για τα σχολεία, ανάφερε ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί έχει σπείρει πανικό στους πολίτες που κάθε μέρα ακούν και μαθαίνουν για νέες αποφάσεις και νέα σχέδια αντιμετώπισης. “Εικόνα εκκρεμούς, από τον πλήρη εφησυχασμό στον πανικό, παρουσιάζει η κυβέρνηση”, σχολίασε ο Γ. Μαγκριώτης, ενώ ο Β. Γερανίδης και ο Χ. Τσιόκας ανέφεραν ότι τα Κέντρα Υγείας της Β΄ Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν. “Το Κ.Υ. Διαβατών έχει 15 οργανικές θέσεις γιατρών, και σήμερα λειτουργεί μόλις με ένα γιατρό”, ανέφερε ο Β. Γερανίδης.       

Επιστολή Γ. Παπανδρέου

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της επιδημίας της νέας γρίπης εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο.