ΠΑΣΟΚ: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση για τη νέα γρίπη

Για σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους, με κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρού σχεδίου από την κυβέρνηση, έλλειψη συντονισμού όλων των αρμόδιων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων και έλλειψη σωστής ενημέρωσης των πολιτών

Όπως τόνισε, λόγω των ελλείψεων αυτών μια πανδημία γρίπης μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και τη λειτουργία της οικονομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε ήδη να είχε συσταθεί διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, που θα έχει τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση της υπόθεσης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δώσει όλο το βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, αντί να προετοιμαστεί ουσιαστικά για την αντιμετώπισή του. «Χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση και όχι άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στον δημόσιο διάλογο», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Έναν ειδικό σχεδιασμό για το θέμα των σχολείων πρότεινε και η πολιτική εκπρόσωπος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας να καταθέσει σχέδιο για κάθε σενάριο, να έλθει στη Βουλή και να ανακοινώσει το πρόγραμμα του υπουργείου. «Δεν ζητάμε το πότε θα ανοίξουν ή θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά να αρχίσουμε από συγκεκριμένες οδηγίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.