ΠΑΣΟΚ – Συνέντευξη Τύπου Γ. Φλωρίδη, Μ. Σκουλάκη, Η. Καρανίκα για θέματα Υγείας.

   Για αναξιοπιστία και ανακολουθία κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση οι υπεύθυνοι για θέματα υγείας του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

    Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής ΚΤΕ Υγείας του κόμματος, Μανώλης Σκουλάκης και ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Καρανίκας έκαναν λόγο για “τεράστιες ευθύνες” της κυβέρνησης σε καίρια θέματα υγείας.

    Ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο πρωταθλητή στην αναξιοπιστία και στην ανακολουθία και είπε ότι κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να απαλείψει τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας.

    Μίλησαν για ολοκληρωτική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αναφέρθηκαν σε επιμέρους τομείς, στους οποίους υπάρχει ήδη, όπως είπαν, τεράστιο πρόβλημα.

    Ο κ. Φλωρίδης κατήγγειλε ότι στο θέμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει προχωρήσει τίποτα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών είπε ότι αυτές γίνονται με το “σταγονόμετρο” και χαρακτήρισε το νέο νόμο “ανεφάρμοστο” και “μνημείο επιπολαιότητας”.

    Σχετικά με το θέμα των εντατικών μονάδων, είπε ότι από το 2005 έως και σήμερα είναι ανενεργές, δηλαδή δεν λειτουργούν, 150 μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

    Επιπροσθέτως, ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στην υπολειτουργία, όπως είπε, του ΟΚΑΝΑ, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

    Οι τρεις εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν ακόμη ότι για όλα τα θέματα υγείας έχουν καταθέσει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, στις οποίες όμως, όπως είπαν, δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα.