Παθολόγοι του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»: Ξεπεράσαμε τις αντοχές μας!

Διαμαρτυρία απευθύνουν 47 ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι παθολόγοι του ΓΝΑ Γεννηματάς σχετικά με την ακραία υποστελέχωση των τριών Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τονίζουν πως εδώ και μήνες έχουν προειδοποιήσει τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους: τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Ζωγράφο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκλεγμένο στο Δ.Σ. εργαζομένων, την κα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και του επιστημονικού συμβουλίου, για το πού οδεύει η κατάσταση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η εκκωφαντική απάντηση που έδωσαν.

Και προσθέτουν: «Έχουμε τοποθετηθεί πως η λογική των μπαλωμάτων και των μετακινήσεων έναντι των προσλήψεων δεν προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Αρνούμαστε και σταματάμε να δουλεύουμε με καθεστώς υπερεφημέρευσης και επισφαλών εφημεριών, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς άδειες-ρεπό και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και η δική μας».

Οι παθολόγοι και των τριών παθολογικών κλινικών  στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς παραχωρούν συνέντευξη τύπου  την Τρίτη 27/09/2022, στις 12 το μεσημέρι, για την επισφαλή εφημέρευση και λειτουργία του Νοσοκομείου.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας: