Πατούλης και ελονοσία

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε εμπεριστατωμένη έκθεσή που δημοσιεύει σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μας, διαπιστώνει πως είναι αναμενόμενη η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων και παραθέτει πίνακα επιδημιολογικών δεδομένων από το 2009 μέχρι σήμερα.

Παρά τη σαφήνεια των δεδομένων ο  κ. Πατούλης δε συμφωνεί. Θεωρεί πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Και τι ζητά; Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου!

Για κακή του τύχη έρχεται ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΠΕ) και με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» το Σάββατο 20 Αυγούστου τον αδειάζει μεγαλοπρεπώς:

“Στη Θεσσαλία κάνουμε αεροψεκασμούς για τα κουνούπια εδώ και πέντε χρόνια. Και φέτος κάναμε και κάνουμε, ιδιαιτέρως κατά την χρονική περίοδο η οποία είναι κρίσιμη. Από όσο γνωρίζω, μάλιστα, όλες οι διοικητικές περιφέρειες έκαναν και κάνουν αεροψεκασμούς”.

Δεν περιμένουμε  να ζητήσει συγνώμη ο κ. Πατούλης μετά την κατηγορηματική δήλωση του κ. Αγοραστού.

Διερωτόμαστε όμως αν έχει απομείνει κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τον κ. Πατούλη στην απεγνωσμένη προσπάθεια να βρίσκεται καθημερινά στη δημοσιότητα, ακόμη κι όταν διασπείρει πανικό και προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στη θέση της χώρας.