Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ακτινολόγος Βασίλης Παστρωμάς

Ο Βασίλης γεννήθηκε στη Λυσιμαχία Αιτωλοακαρνανίας το 1953. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1981.

Ειδικεύτηκε στην Ακτινολογία και έλαβε τον τίτλο ειδίκευσης το 1988. Υπηρέτησε ως ειδικευμένος ιατρός στο ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Δ/ντή ΕΣΥ του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου.

 

Ήταν ιδρυτικό μέλος της παράταξης Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-Ε.Σ.Ι.  και διετέλεσε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2022.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ. Πατρών και εκπρόσωπος του Ι.Σ. Πατρών στον ΠΙΣ (4 θητείες) και επί σειρά ετών μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ι.Σ. Πατρών.

Ως νοσοκομειακός ιατρός είχε εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΙΝΑ και υπήρξε εκπρόσωπός της στην ΟΕΝΓΕ.

Απέσπασε από τους συναδέλφους τον σεβασμό και την αναγνώριση μέσω του εκπαιδευτικού του έργου και της τήρησης της ιατρικής δεοντολογίας.

 

Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-Ε.Σ.Ι. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας κάνει λόγο για έναν από του τελευταίους κλινικούς δασκάλους του ΕΣΥ.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 11πμ στο Α΄ Νεκροταφείο.

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ:

Ο Βασίλης Παστρωμάς, ένας από του τελευταίους κλινικούς δασκάλους του ΕΣΥ, δεν είναι πια μαζί μας. Το Σάββατο 25 Μαΐου, έχασε τη μάχη της ζωής.

Ο Βασίλης Παστρωμάς εκλέγονταν για αρκετά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑ και σε άλλες θέσεις στον ιατρικό συνδικαλισμό. Θήτευσε σαν Αντιπρόεδρος της Ένωσής μας από το 2009 ως το 2011.

Γνωστός στο ΠΓΝΠ και σε όλη την ιατρική κοινότητα, σαν ένας ακτινολόγος που οι συνάδελφοι κλινικοί ιατροί ζητούσαν τη γνώμη του για δυσεπίλυτα διαγνωστικά προβλήματα. Ήταν πάντα πρόθυμος και αποτελεσματικός και χαρακτηρίζονταν από τη διάθεσή του να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νέους συναδέλφους καθώς και στους φοιτητές.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 11πμ στο Α΄ Νεκροταφείο.

Το μήνυμα του Κώστα Μάρκου 

“Ο Βασίλης Παστρωμάς «έφυγε» νωρίς.

Δεν είναι πια μαζί μας. Ο ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς, ο λαμπρός επιστήμονας ακτινολόγος, ο Άνθρωπος,  πέρασε στην αιωνιότητα. Ο Βασίλης αφήνει πίσω του ένα ζηλευτό ίχνος που χαρακτηρίζει αυτούς τους λίγους, που το αποτύπωμα του περάσματος τους από τη ζωή αφήνουν ορατά σημάδια στους ανθρώπους που είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν. Υπηρέτησε, κυριολεκτικά, τον άνθρωπο πάνω από 30 χρόνια ως γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αυταπάρνηση και ποιότητα. Υπήρξε κορυφαίος στην Κλασσική Ακτινολογία με ειδικό βάρος πανελλαδικής εμβέλειας. Δίδαξε ιατρική και ήθος σε δεκάδες φοιτητές, ειδικευόμενους γιατρούς ακτινολογίας αλλά και γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων. Δωρικός, λιτός, σεμνός και ευαίσθητος δημιουργούσε την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι ασθενείς στον γιατρό τους. Δεν επιδίωξε ποτέ την προβολή ούτε την περιττή, προκλητή αναφορά στο πρόσωπο του.

Ταυτόχρονα, περπάτησε από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι τέλους τους φλογισμένους δρόμους της Αριστεράς. Υπήρξε ο καθολικός Αριστερός που συνδύαζε την πολιτική επιλογή με την προσωπική στάση ζωής. Κοινωνικός αλλά και αυστηρός στα ζητήματα αρχών τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και απέναντι στον εαυτό του. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε όπου το ευτελές αποθεώνεται και  το άδικο κυριαρχεί θα μπορούσα να πω, παραφράζοντας τον Χρόνη Μίσιο, ότι «δυστυχώς έφυγε νωρίς».

Θα μας λείψει ο Βασίλης Παστρωμάς. Τόσο στην οικογένεια του, όσο και στους φίλους και τους συντρόφους του.

 

Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-Ε.Σ.Ι

Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-Ε.Σ.Ι., αποχαιρετάει με πόνο ψυχής τον γιατρό, ακτινολόγο ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΣΤΡΩΜΑ, ιδρυτικό μέλος της Παράταξης μας και της ΕΙΝΑ που δημιουργήθηκε μέσα από κινηματικές διαδικασίες των γιατρών.

Ο Βασίλης Παστρωμας, σε όλη την διάρκεια της ιατρικής του ενασχόλησης, ήταν ενεργός πολίτης-Νοσοκομειακός γιατρός που αγωνιζόταν για τα Δίκαια των ασθενών και την Αξιοπρέπεια των γιατρών και γενικότερα των υγειονομικών εργαζομένων. Πάντα προσηνής και διδακτικός για τους νεότερους γιατρούς, στην κλασσική αλλά και στην νεότερη ακτινολογία.

Φεύγοντας, αφήνει παρακαταθήκη σε εμάς, την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκηο των ασθενών και την αξιοπρέπεια των γιατρών.

Δεν ξεχώριζε Νοσοκομειακούς και ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, αλλά ήξερε να διακρίνει τα όρια ενεργότητας κάθε κλάδου. Πάντα αυστηρός και δίκαιος στις τοποθετήσεις του, με κουλτούρα γνήσιου Αριστερού, επεδίωκε να συνθέτει, με στόχο οι διεκδικήσεις των γιατρών να έχουν αποτέλεσμα.

Βασίλη,

η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-Ε.Σ.Ι. σε ευχαριστεί για ότι της προσέφερες, για ότι προσέφερες στο κίνημα των Νοσοκομειακών γιατρών αλλά και στους νεότερους συναδέλφους σου.

 

Για την Ε.Σ.Ι.

Τάκης Γεωργακόπουλος

Μέλος Δ.Σ. Ι. Σ. Πάτρας