Παύλος Καψαμπέλης, Αντιπρόεδρος ΠΙΣ: ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη Εξαδάκτυλου καταλογίζοντας σοβαρότατα ολισθήματα

Ήταν θέμα χρόνου ν΄ αρχίσουν τα όργανα στην παράταξη Εξαδάκτυλου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Με δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Παύλος Καψαμπέλης, καταλογίζει την απαξίωση  και τον παραγκωνισμό του ΠΙΣ από πλευράς Υπουργείου Υγείας, ανεπαρκείς  διεκδικήσεις, εξοστρακισμό του ΠΙΣ από όλους τους οργανισμούς στους οποίους συμμετείχε, εμπλοκή του  στην επιτροπή  των  λοιμωξιολόγων για την πανδημία και την υπερβολική και σχεδόν καθημερινή έκθεσή  του στα Μ.Μ.Ε. και τέλος  την αδικαιολόγητη και βεβιασμένη  μονομερή ενέργεια ακύρωσης του νόμιμα εκλεγμένου Δ.Σ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμμία απάντηση από πλευράς Εξαδάκτυλου.

Το κείμενο της δήλωσης Καψαμπέλη έχει ως εξής:

 

Δρ. ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                    13-09-2021

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π.Ι.Σ.

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας γνωρίσω,  ότι για μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση:   με τον τρόπο λειτουργίας  του Πανελληνίου Ιατρικού  Συλλόγου,  με την συλλογικότητα, με  τις ανεπαρκείς  διεκδικήσεις του  (χωρίς ουσιαστικό  αποτέλεσμα),   με την απαξίωση  και τον παραγκωνισμό του από πλευράς Υπουργείου Υγείας καθώς και τον εξοστρακισμό του από όλους τους οργανισμούς στους οποίους συμμετείχε  (ΕΟΠΥΥ, ΕΟΔΥ κ.λπ.),  με την νομοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των οργάνων του Π.Ι.Σ. (εν αγνοία μας) , με την εμπλοκή του  στην επιτροπή  των  ειδικών – λοιμωξιολόγων για την πανδημία και την υπερβολική και σχεδόν καθημερινή έκθεσή  του στα Μ.Μ.Ε. (άλλος είναι ο ρόλος του Π.Ι.Σ.),  και τέλος  με την αδικαιολόγητη και βεβιασμένη  μονομερή ενέργεια ακύρωσης του νόμιμα εκλεγμένου Δ.Σ. εδώ και τρείς μήνες (μετά την απόφαση του ΣτΕ), με συνέπεια την  αδρανοποίηση του Δ.Σ. και των υπολοίπων οργάνων (λόγω εσφαλμένης διαχείρισης του θέματος),  για λόγους αρχών και συνδικαλιστικής συνέπειας διαχώρισα  τη θέση μου (ως ένα πρώτο βήμα) και ανεξαρτητοποιήθηκα  από την πλειοψηφία του Δ.Σ..

Παρά το γεγονός ότι για όλα  τα ανωτέρω είχα εκφράσει επανειλημμένως  διαφορετικές απόψεις και έντονες αντιρρήσεις,    στα πλαίσια  κυρίως  της πλειοψηφίας , αλλά και σε τηλεδιασκέψεις του Δ.Σ. και της ολομέλειας των Προέδρων, δεν κατέστη  δυνατόν να βελτιωθούν τα πράγματα.

Η απόφασή μου αυτή δεν έχει σκοπό να μηδενίσει την όποια θετική  ενέργεια έχει γίνει μέχρι σήμερα,  αλλά  να αποτελέσει  την απαρχή μια νέας πορείας που ο   καθένας  λογοδοτεί  και αναλαμβάνει  τις ευθύνες του.

Παραμένοντας σταθερός στις αρχές μου και στην παράταξη,  θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με παρρησία για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων  των γιατρών και ιδιαίτερα των νέων (οι οποίοι αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό) και θα στηρίζω κάθε σωστή πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα θα στηρίξω κάθε δυνατή προσπάθεια για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας (Δημόσιου και Ιδιωτικού)  που τόσο  ανάγκη έχει ο ιατρικός κόσμος  και η κοινωνία.