Παύει τη διοίκηση στο Βενιζέλειο ο Χρυσοχοΐδης, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Την παύση της διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε και την καθυστερημένη είναι η αλήθεια, διαπίστωση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα, από τα καθήκοντά τους παύονται ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης και η αναπληρώτρια διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης αναφέρει: «Ανακοίνωσα, από την Κρήτη, δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Προχωράμε άμεσα στην ένταξη για ένα τρίμηνο, ιδιωτών αναισθησιολόγων, στο δυναμικό του νοσοκομείου, ώστε να λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον, προωθούμε την άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες, όπου έχουν καταγραφεί κενά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ωστόσο επί της ουσίας ο κ. Χρυσοχοϊδης πρότεινε εμβαλωματικές λύσεις με προσλήψεις αναισθησιολόγων με μπλοκάκα και προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας χωρίς όμως να διευκρινίζει αν θα δοθούν ισχυρά κίνητρα ώστε να μην αποβούν και αυτές άκαρπες.

Πανηρακλειώτικη διαδήλωση αύριο

Για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο και μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.

Σε σχετικά ψηφίσματά τους τοπικοί φορείς απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας:

Αναλυτικά:

Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου

Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/10/2023 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00μμ προκηρύσσει η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε τα μέλη του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ , το Ε.Κ.Η ,όλους τους θεσμικούς φορείς, τα υγειονομικά σωματεία, όλα τα σωματεία του Ηρακλείου ., τους πολίτες του Ηρακλείου, να πυκνώσουν τις τάξεις όλων εμάς που αντιδράμε στην υποβάθμιση του Βενιζελείου

Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης Υπε και του Υπουργείου να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.
Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ,καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Αντιδρώντας για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Υγείας και κυρίως για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείους
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ

4ωρη στάση εργασίας, στον Ιδιωτικό Τομέα του Νομού Ηρακλείου αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, από τις 11.00π.μ. έως τις 15.00μ.μ., για την διευκόλυνση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ενίσχυση του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Σας καλούμε να Στηρίξετε την στάση εργασίας και να συμμετέχετε στην πορεία διαμαρτυρίας της Ένωσης Γιατρών και των Υγειονομικών, που δίνουν ραντεβού στις 11.30 στην Πλ. Ελευθερίας
Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους του Ηρακλείου να στηρίξουν την κινητοποίηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού. Συλλαλητήριο επίσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στςι 7 το απόγευμα στην Πλ. Ελευθερίας.

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου 

Εκφράζει τη συμπαράστασή της στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και στηρίζει την προσπάθεια τους καλώντας όλους τους συναδέλφους Επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι γονείς και τα παιδιά μας,  βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων που οδηγούν όλους εμάς και τις οικογένειες μας στις ιδιωτικές κλινικές. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την πλήρη εγκατάλειψη, του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών  να κρατήσουν σε λειτουργία το νοσοκομείο.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Την ίδια στιγμή που ο λαός μας πνίγεται, καίγεται, δεν τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια, τρέμουμε μην αρρωστήσουμε και χρειαστεί να νοσηλευτουμε. Βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν στις καρότσες επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστο και εξουθενωμένο, ενώ οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία είναι ατέλειωτες. Ολόκληρα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, μέσα σε αυτά και στο Βενιζέλειο που έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία, ολόκληρες κλινικές υπολειτουργούν και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς σπάει κόκαλα με το μελάνι στο νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης για 13 ώρες δουλειάς την ημέρα να μην έχει στεγνώσει ακόμα.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Το Βενιζέλειο αυτό το ιστορικό Νοσοκομείο που για πολλές 10ετιες κάλυπτε σχεδόν όλη την Κρήτη  σήμερα  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που βήμα – βήμα εφάρμοσαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης  ιδιωτικοποίησης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας.

Έως και πέντε χρόνια χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά των επιχειρηματιών υγείας.

Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Δεν υπάρχει τμήμα στο Βενιζέλειο που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες  στους εργαζόμενους.

Με στοιχεία του  Σωματείου Εργαζομένων  στο Βενιζέλειο υπάρχουν  300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν  νοσηλευτική υπηρεσία.

Από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα  οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  των ασθενών.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας! Απαιτούμε:

·       Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

·       Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των  ασθενών  της περιοχής μας.

·       Γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·       Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας

·       Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια  νοσοκομεία

·       Άμεση κάλυψη με κινητές μονάδες για περιοχές όπως η ΒΙΠΕΗ και η Χερσόνησος όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι .

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών και των υγειονομικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Τετάρτη 18 Οκτώβρη.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς  βιώνουμε τις συνέπειες  της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο,  που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη  σήμερα  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Βενιζέλειου και χαιρετίζουμε παράλληλα τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών  να κρατήσουν σε λειτουργία το νοσοκομείο.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη  μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Έως και πέντε χρόνια χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά της ιδιωτικής υγείας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη. Με στοιχεία του  Σωματείου Εργαζομένων  στο Βενιζέλειο υπάρχουν  300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν  νοσηλευτική υπηρεσία. Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν υπάρχει τμήμα που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες  στους εργαζόμενους. Από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα  οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  των ασθενών.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει και καλεί τις/τους συναδέλφισσες/ους στην Παλλαϊκή Κινητοποίηση, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, για να εκφραστεί ο λαός του Ηρακλείου, απέναντι στη σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου, από τις 11.00 πμ έως τις 15.00 μμ. Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» κηρύσσει  επιπλέον 2ωρη στάση εργασίας, από τις 15:00 μμ έως στις 17:30 μμ. για την διευκόλυνση των συναδέλφων των ολοήμερων τμημάτων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Απαιτούμε:

Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.
Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των  ασθενών  της περιοχής μας.
Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας.
Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.
Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.
Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια  νοσοκομεία.