Περασμένα – ξεχασμένα..

Μεγάλος διαγκωνισμός παρατηρείται τελευταία στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας.

Η Μίνα Γκάγκα ανακοινώνει από τηλεοράσεως την παύση των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και λίγες ώρες αργότερα ο Θάνος Πλεύρης, αναστατωμένος που έχασε την πρωτιά ν’ αναγγείλει φιλολαϊκό μέτρο, καλεί εσπευσμένα τους δημοσιογράφους για να ανακοινώσει δια ζώσης το ίδιο πράγμα!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναγγέλλει αφελώς την παύση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και λίγο αργότερα η πολιτική ηγεσία, που τον έβαλε να κάνει αυτές τις δηλώσεις, τον αδειάζει.

Κι ενώ ο σκληρός Θάνος Πλεύρης δήλωνε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επρόκειτο να απολυθούν στις 31 Μαρτίου, τελικά η υποχρεωτικότητα παρατείνεται νομοθετικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται λοιπόν πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί σαν «κακιά στιγμή» το διχαστικό κλίμα που καλλιέργησαν  δύο χρόνια, τροφοδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας τους ανεμβολίαστους ως κοινωνικά απόβλητους και αποκλειστικά υπαίτιους για τα περιοριστικά μέτρα. Πρωταγωνιστής σ΄ αυτή την απόπειρα υπήρξε βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τώρα υποδύεται τον άνετο, αποστρέφοντας το πρόσωπο από τον αριθμό θανάτων της πανδημίας που παραμένει εφιαλτικός και τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ πως είναι ανεπίτρεπτη η χαλάρωση των μέτρων.

Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει από τον δημόσιο λόγο κάθε αναφορά στην πανδημία, κυρίως όμως θέλει να αναθερμάνει τις σχέσεις με το εκλογικό κοινό των ανεμβολίαστων, το οποίο αποτελείται κατ΄ εξοχήν από ψηφοφόρους της ΝΔ που έχουν εξοργιστεί. Ταυτόχρονα θέλει κάτι ακόμη: να πουλήσει στους τουριστικούς πράκτορες την εικόνα μιας χώρας ανέμελης, που δεν τη σκιάζει ο κορονοϊός, προκειμένου να προσελκύσει τουριστικό συνάλλαγμα, αδιαφορώντας αν στη συνέχεια θα το πληρώσουμε στο πολλαπλάσιο.

Τέλος, και το κυριότερο, η κυβέρνηση επιδιώκει πάση θυσία να δημιουργήσει ένα τεχνητό ξέφωτο, ώστε να ανακόψει την δημοσκοπική κατάρρευση και να προκηρύξει εκλογές, πριν φτάσει στο σημείο ακόμη και ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν ως δεύτερο κόμμα.

Διανύουμε προεκλογική χρονιά και θα δουν πολλά τα μάτια μας. Θα μας υποσχεθούν απίθανα πράγματα και θα δεινοπαθήσουμε από τις εμβριθείς αναλύσεις των δημοσκόπων. Όμως ακόμη κι οι πορφυρογέννητοι έχουν ακούσει κάτι από τη λαϊκή θυμοσοφία περί του πόσο χρόνο χαίρονται ο ψεύτης και ο κλέφτης..