Περιοδεία αντιπροσωπείας του Συνασπισμού στο Γενικό Κρατικό.

p>Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ Αντώνης Παπάζογλου και άλλα στελέχη του κόμματος. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Συλλόγου των Εργαζομένων, την 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου, τη Δειυθύνουσα και το Διοικητή του Νοσοκομείου και επισκέφτηκε πολλούς από χώρους του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη έμφαση στη Νευροχερουργική και την Ψυχιατρική Κλινική και τους χώρους που ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ιματισμός και σήτιση. Συναντήθηκε επίσης με πάρα πολλούς γιατρούς και άλλους εργαζόμενους και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τα προβλήματα του Γενικού Κρατικού και της υγείας στη χώρα μας.

 

Οι συζητήσεις ήταν πολύ ζωντανές και σε αυτές εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση έχουν πολλές ιδέες, τις οποίες όμως, δυστυχώς, κανείς στην Κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει. Κοινή συνισταμένη των απόψεων που ακούστηκαν πάντως ήταν ότι το ΕΣΥ για να λειτουργήσει χρειάζεται σοβαρή οικονομική ενίσχυση, ότι ο ιδιωτικός τομέας της υγείας στη χώρα μας πριμοδοτείται ιδαίτερα και ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά κενά στη στελέχωση του Νοσοκομείου.

 

Το Νοσοκομείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και έχει εξαιρετική φήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι ικανότητες του προσωπικού είναι ιδιαίτερα γνωστές και όλη η Ελλάδα σπεύδει σε αυτό προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες του. Η Πολιτεία συνεχίζει να το φορτώνει με δουλειά χωρίς όμως να του προσφέρει και τα κατάλληλα μέσα για να μπορεί να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις. Δηλαδή απουσιάζει προσωπικό, ακόμα και με τον απαρχαιωμένο οργανισμό του Νοσοκομείου, και δυστυχώς δεν προβλέπεται να καλυφθούν οι απουσίες στο εγγύς μέλλον, καθώς τα κονδύλια για την υγεία συνεχίζουν να μειώνονται. Όσο για τα ράντζα, συνεχίζουν να ζουν και να βασιλεύουν, ιδίως στην ψυχιατρική κλινική, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για το αντίθετο.

 

Η πολιτεία δεν αξιοποιεί πάντα με τον καλύτερο τρόπο τις επιστημονικές δυνατότητες του προσωπικού. Υπάρχουν μονάδες και τμήματα που δεν λειτουργούν από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, πράγμα που υποχρεώνει όσους ασθενείς έχουν την ανάγκη τους να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα. Η εξέλιξη αυτή βρίσκει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ακόμα και αυτούς που προέρχονται από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος και τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

 

Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων στη Βουλή και ότι ο Συνασπισμός θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και της υγείας στη χώρας μας.

 

7/11/2006