Πες τα Μίνα, πες τα!

Η κ. Γκάγκα, μιλώντας στη Βουλή και προσπαθώντας να καθησυχάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοβούνται αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας της κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ, ανέφερε τα εξής καταπληκτικά:

«Μιλάτε για τους γιατρούς, τους ελευθεροεπαγγελματίες, αν θέλουν, αν δε θέλουν, αν θίγονται. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θίγονται. Είναι λίγοι οι γιατροί του ΕΣΥ. Ιδιώτες είναι πολύ περισσότεροι. Στην Αθήνα, παραδείγματος χάρη, έχει 24.000 εγγεγραμμένους γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και οι γιατροί στο ΕΣΥ είναι 1.860».

Η επιχειρηματολογία της κ. Γκάγκα ήταν προφανώς πολύ ρηχή για να πείσει τους αυτο-απασχολούμενους γιατρούς. Όμως ομολόγησε άθελά της κάτι σοβαρό: πως στα δύο χρόνια της πανδημίας όλο το βάρος περίθαλψης του πληθυσμού του λεκανοπεδίου το σήκωσαν στις πλάτες τους αυτοί οι 1860 γιατροί ΕΣΥ, που αποτελούν μόλις το 7,75% των γιατρών της Αθήνας.

Εάν το 7,5% των γιατρών δεν εξουθενώνονταν εργασιακά είναι βέβαιο πως θα κατέρρεε όλο το σύστημα περίθαλψης και από την κατακραυγή θα κατέρρεε μαζί του και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της οποίας εξωκοινοβουλευτική υπουργός τυγχάνει η εν λόγω κυρία.

Αντί λοιπόν να αναγνωρίσουν ότι οφείλουν στο ταλαίπωρο ΕΣΥ ακόμη και την ύπαρξή τους ως κυβέρνηση, δίνουν -οι αχάριστοι- τη γελοία αύξηση 10% στους γιατρούς και τους καλούν, αν θέλουν περισσότερα, να βγουν στο ελεύθερο επάγγελμα.

Στους υπόλοιπους εργαζόμενους δε δίνουν τίποτα, μη κακομάθουν στη χλιδή και γίνουν ράθυμοι!

Ο μόνος που βρήκε γοητευτικά τα λεγόμενα της κ. Γκάγκα είναι ο Θανάσης Μαυρίδης του φιλοκυβερνητικού Liberal:

-«Πες τα Μίνα, πες τα!», κραυγάζει ο Θανάσης..