Πεταμένα εκατομμύρια;

Πέρσι, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε: «εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

Τι ζητούσαν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί, η κοινωνία ολόκληρη; Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και πόρους. Και φυσικά ενίσχυση των ΜΕΘ, ώστε να μην πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινά κρεβάτια covid.

Μεσολάβησε ένας χρόνος, έχουμε ένα τεράστιο κύμα πανδημίας, πεθαίνει μια κωμόπολη κάθε μήνα και η κυβέρνηση συνεχίζει αμετανόητη να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ περικόπτει 900 εκατ ευρώ από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με τον ισχυρισμό πως το 2022 θα έχει εκλείψει η πανδημία.

Αντί να λάβει μέτρα αποστασιοποίησης επιτρέπει το συνωστισμό σε εκκλησίες και πολυκαταστήματα.

Αντί να πείσει τους ανεμβολίαστους επιχειρεί να τους εξοβελίσει από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, ενώ γνωρίζει πως αποτελούν το 40% των πολιτών της χώρας.

Αντί να δημιουργήσει συναινέσεις επιτρέπει στα ορφανά του Καρατζαφέρη να δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα με εξαλλοσύνες και απειλές.

Τα χτεσινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης αποτελούν τρανή απόδειξη πως πρόκειται για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, εμμονική, που μόνο στόχο έχει να κρατήσει καθαρό και αλώβητο τον ιδιωτικό τομέα υγείας, εγκαταλείποντας την κοινωνία στη μοίρα της.

Η πανδημία και η ακρίβεια που ενέσκηψε αλλάζουν απόψεις και συνειδήσεις, όσο κι αν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου και τα καλοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να συντηρήσουν στη χώρα κλίμα Βόρειας Κορέας..