ΠΙΣ- χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος

Άθλια, κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό, είναι η διαχείριση του προεδρείου του ΠΙΣ στη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος σε νέους γιατρούς που αποφοίτησαν φέτος από τις Ιατρικές Σχολές και πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση για έναρξη ειδικότητας.

Ενώ αναρτήθηκε ανακοίνωση του ΠΙΣ πως όλες οι αιτήσεις θα αντιμετωπίζονταν ισότιμα, η τακτική που ακολουθήθηκε από την παρέα Εξαδάκτυλου ήταν ότι πιο προσβλητικό για τους νέους συναδέλφους, αφού καταστρατήγησε κάθε έννοια ισονομίας, ενώ οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε ήταν τουλάχιστον γελοίες.

Ενδεικτικές είναι οι ανακοινώσεις των απόφοιτων της Ιατρικής ΑΠΘ (εδώ), της ΟΕΝΓΕ (εδώ), του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (εδώ).

Ο Εξαδάκτυλος και η παρέα του προεδρείου γελοιοποίησαν και διέσυραν τον ΠΙΣ. Κι όμως, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη θύελλα αντιδράσεων ισχυρίζονται χωρίς αιδώ πως «για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ελιχθεί».

Τι χαριτωμένη δικαιολογία!

Είναι ενδεικτικό πως πρόεδρος και γραμματέας απέφυγαν να βάλουν τις υπογραφές τους κάτω από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, όπως απέφυγαν να την πρωτοκολλήσουν, προφανώς για να κρυφτούν και ν΄ αποφύγουν τις ευθύνες σε περίπτωση δικαστικών προσφυγών από γιατρούς που χάνουν τη σειρά τους στην έναρξη ειδικότητας.

Δυστυχώς, οι υπαίτιοι αυτής της τεράστιας αδικίας, αντί να επανορθώσουν, φαίνονται αμετακίνητοι και αμετανόητοι.

Η ευθύνη πέφτει πλέον στον υπουργό Υγείας, ο οποίος λόγω αρμοδιότητας είναι εκείνος που πρέπει ν΄ ανακαλέσει τις αθλιότητες του προεδρείου του ΠΙΣ, ώστε ν΄ αποκαταστήσει την ισονομία απέναντι στους νέους συναδέλφους που εισέρχονται στην ιατρική με τους χειρότερους οιωνούς.