ΠΙΣ- μειοψηφίες

Ο κ. Εξαδάκτυλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους δήλωσε πως “η εντολή την οποία έχουμε λάβει είναι να συγκροτηθεί μονοπαραταξιακό προεδρείο στο Δ.Σ. του ΠΙΣ και να σταματήσει η κρίσιμη επενέργεια των μειοψηφικών απόψεων επί της πολιτικής και των θέσεων του Συλλόγου”.
Αλήθεια από ποιόν έλαβε αυτή την εντολή ο κ. Εξαδάκτυλος;
Ανώτατο όργανο του ΠΙΣ είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία δεν του έδωσε ποτέ τέτοια εντολή, ούτε ο ίδιος τη ζήτησε.
Συνεπώς κάποιος άλλος έδωσε εντολή για μονοπαραταξιακό προεδρείο. Ο πλέον πιθανός εντολέας φαίνεται πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καταστρατηγώντας την αυτονομία του ΠΙΣ, φρόντισε να χρίσει τον κ. Εξαδάκτυλο Πρόεδρο πριν καν συνεδριάσει το ΔΣ.
Δήλωσε επιπλέον ο κ. Εξαδάκτυλος πως  “ολόκληρη η εκλογική διαδικασία και η συγκρότηση του Δ.Σ. του ΠΙΣ σε σώμα υπάκουσε απολύτως στα όσα ορίζει ο καταστατικός νόμος του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον ούτε ‘σκιές’ ούτε ψίθυροι σχετικά με το αδιάβλητο των πρόσφατων εκλογών”.
Εδώ κι αν ψεύδεται ο κ. Εξαδάκτυλος!
Ο καταστατικό νόμος του ΠΙΣ δεν ορίζει τη νοθεία ως εκλογικό σύστημα. Οι καταγγελίες από μέλη της παράταξής του για εκτεταμένη νοθεία, αρχικά στην εφορευτική επιτροπή και στη συνέχεια στον υπουργό Υγείας, καθιστούν αστεία την άρνηση για σκιές και ψιθύρους.
Το γεγονός πως έχουν περάσει τρείς εβδομάδες και δεν έχει στείλει ακόμη τα πρακτικά εκλογών για επικύρωση αποδεικνύει το φόβο του πως η νοθεία δεν πρόκειται να μείνει κρυμμένη κάτω από το χαλί, όπως τα περιττώματα της γάτας..