ΠΙΣ- ΣΔΙΤ

Δεκάδες σοβαρά προβλήματα απασχολούν το δημόσιο σύστημα υγείας. Σημαντικότερα η χρηματοδότηση, η στελέχωση και η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας.
Δεκάδες σοβαρά προβλήματα απασχολούν τους γιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Σημαντικότερα το ύψος των μισθών, η εργασιακή εξουθένωση και επισφάλεια, η συνεχής εκπαίδευση.
Τέλος δεκάδες προβλήματα απασχολούν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Σημαντικότερα είναι αυτά που οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση, καθώς και το ασφαλιστικό- φορολογικό που απασχολούν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας.

Ενώ λοιπόν μαίνεται θύελλά προβλημάτων που ταλανίζουν τους γιατρούς, η ηγεσία του ΠΙΣ επέλεξε ν΄ ασχοληθεί μ΄ ένα πρόβλημα που απασχολεί την κυβέρνηση της ΝΔ:  τη σύμπραξη του δημόσιου με τους ιδιώτες, για να ακριβολογούμε τη σύμπραξη δημοσίου με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για να προωθήσει την ατζέντα της ΝΔ στην υγεία ο ΠΙΣ διοργανώνει ημερίδα στην Αίγλη Ζαππείου την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου με θέμα τις ΣΔΙΤ, με ομιλητές την αφρόκρεμα εκπροσώπων από τους Ομίλους Υγείας, εκπροσώπους της ΝΔ και σύσσωμη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας (κλικ εδώ).

Ως αναμενόμενο, η πρωτοβουλία του ΠΙΣ να λειτουργήσει ως κυβερνητικό αντηχείο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, προερχόμενες από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και δεκάδες Σωματεία Νοσοκομείων, τα οποία διοργανώνουν συγκέντρωση στο χώρο του Ζαππείου, αντιδρώντας στον ευτελισμό του ΠΙΣ και κυρίως στην απόπειρα να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, όταν μάλιστα η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο ιδιωτικοποιημένα συστήματα υγείας.

Εύλογα συνεπώς ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ προκηρύσσουν στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τις 9πμ-3μμ και συγκέντρωση στις 10πμ στην Αίγλη Ζαππείου.

Είναι τραγικό. Πρώτη φορά στα χρονικά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αντί να ενώνει και να προωθεί τα συμφέροντα συνολικά της Ιατρικής Κοινότητας, διχάζει και προκαλεί απροκάλυπτα, επιχειρώντας με την κομματική του φιέστα να προλειάνει το έδαφος σε νεοφιλελεύθερες επεμβάσεις της κυβέρνησης σε βάρος του ΕΣΥ και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ας μην μυκτηρίζουν. Θα εισπράξουν στο ακέραιο τα επίχειρα της κομματικής τους μισαλλοδοξίας και της αφροσύνης που τους διακατέχει..