ΠΙΣ \ Στις 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται εκλογές για νέο ΔΣ

Μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης από τους συντονιστές των περιφερειών των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων, ο ΠΙΣ προχωρά σε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 17 και εκλογών στις 18  Δεκεμβρίου.

Από τις εκλογές θα αναδειχθεί το νέο ΔΣ, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΑΠΣΙ) και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

Οι συνέλευση θα γίνει υβριδικά, ενώ οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι εκλέκτορες ανέχονται πλέον σε περισσότερους από 500, μετά τη λαθροχειρία Πλεύρη που στόχευε να ενισχύσει κατά 100 τους εκλέκτορες του ΙΣΑ, ώστε να έχει αντίστοιχη ανταποδοτική στήριξη από τον Πατούλη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ εμφανίζεται διασπασμένη, με το τμήμα που διασπάστηκε να επιτίθεται με σφοδρότητα στον αρχικό κορμό, ενώ κανένα από τα δύο τμήματα δεν προβλέπεται να αποκτήσει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος, στις 7 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΙΣ, προκειμένου να διευθετήσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εκλογική διαδικασία.

Ευχόμαστε να μην επαναληφθούν οι καταστάσεις των εκλογών του 2019, οι οποίες απαξίωσαν τον ΠΙΣ στα μάτια των συναδέλφων και τον αποδυνάμωσαν απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.