ΠΙΣ- Βρούτσης

Πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η πεντάδα του ΠΙΣ (Εξαδάκτυλος, Μαστοράκου, Ελευθερίου, Καψαμπέλης, Ψυχογιός) συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας για ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο και χαλαρή κουβέντα. Όπως κάνουν τα φιλαράκια από το στρατό.

Από τη συνάντηση απέκλεισαν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ώρα ήταν να τους κουβαλήσουν και να ξεψαχνίζουν τον υπουργό με ενοχλητικές ερωτήσεις, να χαλάσουν το κλίμα και –το χειρότερο- να μπουν στο πλάνο και οι κακομούτσουνοι..

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Εξαδάκτυλος έβγαλε διθυραμβική ανακοίνωση υπέρ των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού. Οι κακόβουλοι λένε πως την είχε έτοιμη πριν τη συνάντηση, ώστε να τη δει και να βάλει κάποιες πινελιές κι ο Βρούτσης. Κακοήθειες..

Στις 25 Ιανουαρίου, Σάββατο παρακαλώ του Αγίου Γρηγορίου ανήμερα, ο Εξαδάκτυλος συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο και άκουσε το σχολιανά του. Απ΄ τους κακομούτσουνους φυσικά, οι άλλοι έπαιζαν με τα κινητά τους. Και αναγκάστηκε να δεχτεί πως πρέπει να συναντηθεί όλο το Διοικητικό Συμβούλιο με τον υπουργό Εργασίας, όπως συνέβαινε ανέκαθεν στον ΠΙΣ, ώστε να διευκρινιστεί το μέλλον του ΤΣΑΥ, το ύψος των εισφορών, τα συντάξιμα των γιατρών ΕΣΥ και πολλά ακόμα που ξέχασαν να συζητήσουν οι πέντε με τον Βρούτση.

Ο Εξαδάκτυλος δεσμεύτηκε πως το ραντεβού θα κλειστεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και θα επακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ για το ασφαλιστικό, διότι τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Μέχρι στιγμής ο υπουργός Εργασίας δεν έχει απαντήσει αν δέχεται το ραντεβού.

Επιπλέον ο Εξαδάκτυλος όρισε Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ στις 14 Μαρτίου, στην οποία φυσικά θα κυριαρχήσει το ασφαλιστικό.

Μόνο που τον Μάρτιο θα έχει πιά ψηφιστεί το ασφαλιστικό και στη συνέλευση θα συζητάμε για το κακό το ριζικό μας..