ΠΙΣΩ ΠΑΠΑ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ: Χτες τους δώσαν σύνταξη, σήμερα τους ξαναπροσέλαβαν..

Αυτό θα πει άριστος προγραμματισμός! Έχουμε Υπουργείο Υγείας (και Προγραμματισμού), όχι παίξε γέλασε. Τι νομίζατε ότι μόνο μετακινήσεις γιατρών ξέρει να κάνει αυτό το υπουργικό δίδυμο; Τι το περάσατε; Κανένα τελειωμένο travel tours;

Εκεί που μέχρι τις 30 Ιουνίου το Υπουργείο διαρρήγνυε τα ιμάτια του, ότι τέλος οι  παρατάσεις συνταξιοδοτήσεων γιατρών, ξαφνικά άλλαξε ρότα. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι «πεφωτισμένοι» υπουργοί μας βρήκαν τη λύση για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Δίνουν συνεχείς παρατάσεις στη συνταξιοδότηση γιατρών, παρέχοντας τη δυνατότητα  εργασίας στο ΕΣΥ ανθρώπων που διανύουν ήδη το 70ο έτος της ηλικίας τους και βαδίζουν αισίως για το 71ο. Έτσι, ενώ η μισθοδοσία όλων αυτών διακόπηκε από τα μέσα Ιουνίου και τους ανακοινώθηκε ότι καιρός να συνταξιοδοτηθούν, την 1η  Ιουλίου με επείγουσα (!) νομοθετική ρύθμιση (που θα πάρει αριθμό ΦΕΚ μετά τις 4-5 Ιουλίου) παρατείνεται  η παραμονή τους μέχρι τέλη του χρόνου.

Προφανώς η κυβέρνηση καλεί τις εφεδρείες, αλλά πολλοί συνάδελφοι δεν περίμεναν ότι θα ξανακληθει η κλάση τους  και έτσι είχαν γίνει και οι σχετικές τελετές με αποχωρήσεις, δώρα, κοκ. (Η τροπολογία δεν διευκρινίζει αν θα επιστραφούν τα δώρα, και αν οι τελετές θα επαναληφθούν όταν κάποια στιγμή υπάρξει οριστική αποχώρηση -νομοτεχνική παράλειψη;). Ζητείται, δε, από τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων «αμελλητί» (=δίχως αργοπορία, χωρίς υπαίτια βραδύτητα) να κινηθούν, προφανώς σε αντίθεση με τους αρμόδιους υπουργούς που όχι μόνο υπαίτια αλλά και ανεξήγητη βραδύτητα επέδειξαν. Σε οποιαδήποτε περίπτωση βραβείο προγραμματισμού (και αριστείας) δε δικαιούνται όσοι το οργάνωσαν -πιο πολύ πανικό ενόψει κατάρρευσης δείχνουν.

Με τούτα και με κείνα, όμως  μάθαμε και την ημερομηνία των εκλογών! Καλού κακού μη στοιχηματίζετε ότι την παρούσα κυβέρνηση θα τη βρουν τα Χριστούγεννα. Κυκλώστε την 15η Σεπτεμβρίου για αρχή, τα μέσα Οκτώβρη για τη συνέχεια και το Νοέμβρη για να τριτώστε (όπως προφανώς είναι τα σκέρτσα που έχουν κατά νου στο Μαξίμου, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο – λαό). Με αυτά τα ενδεχόμενα δεν είναι να απολύεις κόσμο. Από του χρόνου βλέπουμε. Μέχρι τότε δόθηκε παράταση. Τυχαίο; Αν μετά την Πρωτοχρονιά είναι άλλοι στην κυβέρνηση, κακό του κεφαλιού τους, ας τα ξεμπλέξουν όπως μπορούν, έτσι μπερδεμένα που θα ΄ναι τα πράγματα. Αν είναι οι ίδιοι, το έχουν πει- ο ίδιος ο πρωθυπουργός μολόγησε ότι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων είναι δουλειά δεύτερης τετραετίας, γιατί πολλοί θα ξεβολευτούν. Ε, τότε, μπορούν να γίνουν και συνταξιοδοτήσεις, και απολύσεις, και εξαφανίσεις (μόνο αυξήσεις μη ζητάτε, και ας είναι ο πληθωρισμός ήδη 15% το χρόνο).  Α, προσλήψεις μπορούμε να ματα-ξανα-ανακοινώσουμε –πάντα πουλάνε. Ετοιμαστείτε λοιπόν για καμιά  προκήρυξη 3000-4000 νοσηλευτών από βδομάδα και καμία 700 γιατρών την άλλη βδομάδα (τι φετίχ κι αυτό το νούμερο, όλο αυτό πιπιλίζουν). Κάπως πρέπει να ξεχαστεί κι αυτή η ρημάδα η Novartis.  Και κάτι πρέπει να τάξουμε για τη δόλια την ψήφο. Μόνο παρατάσεις;

Πάντως πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο με το οποίο θα χορηγηθεί αριθμός εκλογικού μητρώου και στα δέντρα, ενόψει εκλογών, κρίνονται απόλυτα ανακριβείς. Ε, δε θα γυρίσουμε και στο 1961! Τι το έχουμε κοτζάμ Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής!

ΥΓ.  Προσώρας, μούγγα  στη στρούγκα για την απόφαση του ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο. Εκεί η μόνη παράταση που υπάρχει είναι η παράταση της αντισυνταγματικότητας (το λες και παρανομίας;). Καμία παράβαση καθήκοντος δεν υπάρχει….; Ε, όχι βέβαια –δεν το χειρίζεται η Τουλουπάκη (ή μήπως είναι καλή ιδέα να φταίει και για αυτό, μια που τα άλλα δε φτούρισαν;).