Πλεύρης (αυτο)αγιογραφούμενος

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δημοσιεύει στο φύλλο του Σαββάτου συνέντευξη τεσσάρων σελίδων στον εκδότη της εφημερίδας Γ. Κουρτάκη.

Συνεντευξιαζόμενος ο Θάνος Πλεύρης (κλικ εδώ).

Είναι φανερό πως η συνέντευξη προσπαθεί μέσα από life style περιγραφές να λειτουργήσει ως πλυντήριο των απόψεων του παρελθόντος και των πολιτικών του Θ. Πλεύρη. Όμως, πέρα από τις ρετρό αμερικανιές με μαμά, γιαγιά, αδερφή, το ενδιαφέρον σημειολογικά είναι η μόνη φωτογραφία κοινωνικής δράσης του Υπουργού.

Στην εν λόγω φωτογραφία εικονίζεται ο Θ. Πλεύρης φαντάρος σε νυχτερινή άσκηση με το όπλο σε θέση βολής, μιμούμενος ως καρικατούρα τον -ομοϊδεάτη του- Κώστα Πρέκα!

Το ατύχημα για τον Κουρτάκη και τον Πλεύρη είναι ότι ματαιοπονούν. Δεν ήταν απαραίτητη τετρασέλιδη συνέντευξη για να γνωρίσουμε τον Θάνο Πλεύρη. Και από που έρχεται ξέρουμε και τι έχει κάνει και τι έχει πει. Ακόμη περισσότερο δεν ήταν απαραίτητη η τετρασέλιδη συνέντευξη για να γνωρίσουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής του στα νοσοκομεία και κυρίως που το πάει με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Εντέλει τζίφος το ξέπλυμα.

Πάμε για τον επόμενο.

ΥΓ. Μείναμε άφωνοι από το λεκτικό σφυροκόπημα στον πατέρα Κώστα Πλεύρη. Ως φαίνεται το θεωρούν αναγκαίο, τώρα που υπουργοποιήθηκε ο Θανάσης. Ο Σόλων ο νομοθέτης,  όταν ρωτήθηκε γιατί δεν όρισε τιμωρία για αυτούς που χτυπούν τον πατέρα τους, είπε πως δεν του πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!

«Σόλων ερωτηθείς, διατί κατά των τυπτόντων τους πατέρας επιτίμιον ουχ ώρισεν, είπεν, ότι «Ουχ υπέλαβον τοιούτους τινάς έσεσθαι».