Πλεύρης- απειλεί με επίταξη τους ιδιώτες γιατρούς. Σιγή από τον ΠΙΣ

Με «υποχρεωτικές διαδικασίες» προειδοποιεί τους ιδιώτες γιατρούς ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να τους πείσει να συμμετάσχουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, που πάλι βρίσκεται στα όρια του, αφού η κυβέρνηση βιάστηκε να σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας και τώρα τρέχει και δεν φτάνει με τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και τις αυξημένες νοσηλείες.

«Ζητάμε από τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα κίνητρα που δίνουμε θα πάμε και σε υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την υποστήριξη της τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Πλεύρης, εξήγησε πως με την τροπολογία αυτή «παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς, ειδικοτήτων που έχει ανάγκη το σύστημα, να μπορέσουν να παράσχουν υπηρεσίες για συγκεκριμένο διάστημα και να αμείβονται για την κάθε εφημερία που θα κάνουν με το ποσό των 250 ευρώ- και μάλιστα υπάρχει και μια συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε αυτά να είναι με αυτοτελή φορολόγηση». Ο υπουργός σημείωσε πως ήδη «λαμβάνουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία» και παράλληλα «ζητάμε και από ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Σύστημα».

Επισήμανε δε πως με το ίδιο ποσό θα αμείβονται και οι γιατροί του ΕΣΥ για εφημερίες που κάνουν πάνω από το πλαφόν και με τα ίδια φορολογικά κίνητρα.

Σχετικά με τη διάταξη της τροπολογίας που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, ο υπουργός επανέλαβε ότι η επανεξέταση του μέτρου επεκτείνεται μέχρι τις 31/12/2021. Οι ανεμβολίαστοι μόνιμοι γιατροί θα βρίσκονται σε αναστολή όσο χρειαστεί, ενώ στους ανεμβολίαστους επικουρικούς δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση, είπε ακόμα.

Ο υπουργός υποστήριξε ακόμα πως το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί πολύ σημαντικά με μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς, ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ που έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ παράλληλα ζητάμε τη συνδρομή και μας την παρέχει ήδη και ο ιδιωτικός τομέας.

Σιγή από τον ΠΙΣ

Μέχρι στιγμής η ηγεσία του ΠΙΣ τηρεί σιγή, σε αντίθεση με τη στάση που τήρησε όταν υπήρξε ανάλογη απειλή επιστράτευσης από τον τέως υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια, τον οποίο ο ΠΙΣ  κατήγγειλε για ανικανότητα και απειλούσε με προσφυγή στον πρωθυπουργό.

Φαίνεται λοιπόν πως οι ακροδεξιές ιδεολογικές συγγένειες ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και την ηγεσία του ΠΙΣ λειτουργούν ως αποσβεστήρας κραδασμών..