Πλεύρης διαψεύδει Γκάγκα για τους υγειονομικούς σε αναστολή (Video)

Μέσα σε 24 ώρες ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτριά του εξέφρασαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις για το τι θα γίνει με τους 7.000 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Kontra Channel και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Ξανθό, βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε στην τάξη την Μίνα Γκάγκα η οποία είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι το υπουργείο άνοιξε τη συζήτηση για την επιστροφή των σε αναστολή υγειονομικών καθώς οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο με αφορμή το τρομακτικό γεγονός με την ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος λόγω έλλειψης αναισθησιολόγο. Μάλιστα, η Μίνα Γκάγκα παραδέχθηκε ότι ούτε η ίδια δεν μπόρεσε να βρει αναισθησιολόγο για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση.

Ο Θάνος Πλεύρης επέμεινε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 οι 7.000 υγειονομικοί θα βρίσκονται σε αναστολή και εκφράζοντας την προσωπική του θέση είπε ότι θα πρέπει να απολύονται και τη θέση τους να παίρνουν εμβολιασμένοι καθώς θα πρέπει να γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για την πρόσληψη σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο Ανδρέας Ξανθός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Υγείας, λέγοντάς του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στον μη εμβολιασμό αλλά το ιερό δικαίωμα στην εργασία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εμμονή της κυβέρνησης να στερεί 7.000 υγειονομικούς από το σύστημα και να τους καταδικάζει στην αναξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά με ιδεολογικό τιμωριτισμό.