Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων / Μην δραματοποιούμε την κατάσταση!

 

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη με αφορμή το μέγα θέμα των σημαντικών ελλείψεων φαρμάκων και ιδιαίτερα παιδιατρικών, που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε φαρμακοποιούς και γονείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση και ότι δεν υπάρχει  ανάγκη για γίνουν σε εθνικό επίπεδο μέσω υπουργείου παραγγελίες αντιπυρετικών φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στους γιατρούς υποστηρίζοντας ότι γράφουν συνταγές για αντιβιώσεις χωρίς να χρειάζονται και τις στοκάρουν αποδίδοντας και σε αυτό την έλλειψη φαρμάκων. Αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, που ήταν παρούσα στο τηλεοπτικό πάνελ.

Ο Θάνος Πλεύρης προσπάθησε να κάνει το άσπρο-μαύρο, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης σε όλες τις κρίσεις, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην έξαρση γρίπης και άλλων ιώσεων στην Ευρώπη με αποτέλεσμα τα φάρμακα να οδηγούνται προς αυτές τις χώρες.

Όσον αφορά στις ελλείψεις οι δηλώσεις του ήταν τρικυμία εν κρανίω αφού πότε υποστήριζε ότι το πρόβλημα είναι στα εισαγόμενα φάρμακα και πότε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει για να υπάρξει αυξημένη παραγωγή από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Πότε έλεγε ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση και πότε ότι τον Ιανουάριο τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Ξανθός για Πλεύρη / Αντί να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί εκτοξεύει ανερυθρίαστα λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση-απάντηση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, στον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, για τις ελλείψεις φαρμάκων:

«Αντί για λύσεις και ανάληψη πολιτικής ευθύνης, θρασύτητα και χυδαιότητα»

Το έχουμε εμπεδώσει εδώ και αρκετά χρόνια. Όταν οι ακροδεξιοί εταίροι του κ. Μητσοτάκη ζορίζονται από την κοινωνική κατακραυγή, επιστρατεύουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά:  την πολιτική θρασύτητα και  χυδαιότητα.

Ο κ. Πλεύρης είναι ο  Υπουργός Υγείας που έχει την πολιτική ευθύνη της υγειονομικής τραγωδίας που έζησε η χώρα,  της διάλυσης του ΕΣΥ και των δραματικών  ελλείψεων εδώ και μήνες σε φάρμακα πρώτης ανάγκης.

Όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε κανένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αφορά την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, όχι μόνο αγωνιά «να κάνει αντιπολίτευση» στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά αντί να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί, εκτοξεύει ανερυθρίαστα λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τις αθλιότητες του δεν αξίζει καν να τις σχολιάσει κανείς.

Αυτό που έχει αξία για τη Δημόσια Υγεία και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας, είναι να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.