Πλεύρης και αυτοκριτική

Για τους αποφοίτους της σχολής Καρατζαφέρη η αυτοκριτική είναι έννοια ανύπαρκτη.

Ο κ. Πλεύρης δε φταίει ποτέ και για κανένα ζήτημα που βρίσκεται στην αρμοδιότητά του. Πάντα κάποιος άλλος φταίει και με ευκολία περισσή του επιρρίπτει ευθύνες και εκτοξεύει απειλές. Μόλις όμως τα βρει σκούρα αλλάζει κατεύθυνση και επιλέγει να στοχοποιήσει άλλον ένοχο, ποτέ όμως τον εαυτό του.

Αν διατηρείτε αμφιβολίες γι αυτή τη διαπίστωση κάντε μιά μικρή αναζήτηση στους λόγους πού επιρρίπτει ο κ. Πλεύρης την ευθύνη για τις ελλείψεις φαρμάκων, ελλείψεις που έχουν αναστατώσει τους ασθενείς.

Σε διαδοχικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις επιρρίπτει ευθύνες:

  • Στην Ινδία και την Κίνα που δεν παράγουν επαρκείς πρώτες ύλες
  • Στις φαρμακαποθήκες που κάνουν παράλληλες εξαγωγές
  • Στους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν
  • Όχι στους γιατρούς, αλλά στους ασθενείς που πιέζουν τους γιατρούς κι εκείνοι ενδίδουν και υπερσυνταγογραφούν.

 

Νομίζει ο κ. Πλεύρης πως απαλλάσσεται από τις πολιτικές του ευθύνες με όσα ασυνάρτητα και αντιφατικά επικαλείται; Νομίζει πως οι πολίτες, την ώρα της κάλπης που θα στηθεί σε λίγους μήνες, θα ξεχάσουν την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που διατρέχουν εξαιτίας της ανίκανης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας;

Ο κ. Πλεύρης μπορεί να είναι ακροδεξιός, δεν είναι όμως ανόητος. Απλώς αυτό τον καιρό βρίσκεται σε πανικό και τον λούζει κρύος ιδρώτας, διότι στην Α’ Αθήνας που κατέρχεται ως υποψήφιος κινδυνεύει να μην εκλεγεί. Ο πανικός είναι που του υπαγορεύει αυτές τις αλλοπρόσαλλες ερμηνείες για το μείζον ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων.

Έτσι ερμηνεύονται αρκετές ακόμη ενέργειές του, όπως η αύξηση των εκλεκτόρων της Αθήνας πριν τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις του Πατούλη που του υπόσχεται στήριξη στις βουλευτικές εκλογές, προκειμένου εκείνος μέσω της αύξησης των εκλεκτόρων να ελέγξει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Πράγμα που ως γνωστόν κατέληξε σε φιάσκο και τώρα τα ορφανά του Πατούλη σκούζουν ολημερίς, κάνοντας δήθεν κριτική σε όλους και για όλα..