Πλεύρης & ΠΦΥ

Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού έχει κολλήσει στο 50%, λόγω απροθυμίας να ενταχθούν στο σύστημα γιατροί με ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Και είχαν τη φαεινή ιδέα οι φωστήρες του υπουργείου Υγείας να εντάξουν στο θεσμό κάθε άλλη ειδικότητα που βρίσκεται στον κύκλο της Παθολογίας, όπως γαστρενερολόγους, ογκολόγους, ενδοκρινολόγους, δηλαδή ειδικότητες δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Είναι δυνατόν να πιστεύουν πως ένας πολίτης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας θα επιλέξει ως προσωπικό του γιατρό έναν ογκολόγο; Είναι με τα συγκαλά τους;

Εν τω μεταξύ ο Πλεύρης από τη μια αποκηρύσσει τον πατέρα του κι απ’ την άλλη εφαρμόζει κατά πόδας τις πρακτικές του. Απειλεί πως όσοι γιατροί δε δεχτούν να ενταχθούν στο θεσμό του προσωπικού γιατρού θα στερηθούν τη δυνατότητα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Γιατί δε λέει ευθέως πως θα εκτοπιστούν στον Αη Στράτη, το Μούδρο και σ’ όλους εκείνους τους «παραθεριστικούς» προορισμούς που έστελναν παλαιότερα οι ομοϊδεάτες του ίδιου και του πατρός του τους πολιτικούς κρατούμενους;

Ίσως αυτή η απειλή αποδώσει περισσότερο..