Πλήρες αδιέξοδο στο Ασφαλιστικό μετά και τη νέα συνάντηση Φ.Πετραλιά-«επιστημόνων»

Συνέχεια των κινητοποιήσεων

ΑθήναΤην αντίθεσή τους στην ενοποίηση των Ταμείων, εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των «επιστημονικών φορέων» και των δημοσιογράφων και ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μετά τη συνάντησή τους με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν προέκυψε τίποτε το διαφορετικό.

Μάλιστα, εκτός από τις επιμέρους κινητοποιήσεις και την απεργιακή κινητοποίηση της 13ης Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν στις 15 Φεβρουαρίου διαδήλωση έξω από τη Βουλή, οπότε και ο πρωθυπουργός θα δώσει το πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Κατηγόρησαν επίσης την κυβέρνηση ότι κάνει επαφές και όχι διάλογο.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Δημήτρης Παξινός, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών ο Μανώλης Καλοκαιρινός, από το ΤΕΕ ο Γιάννης Αλαβάνος, από τους συμβολαιογράφους ο Νίκος Στασινόπουλος, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Σωτήρης Ρηγάκης, από τους φαρμακοποιούς ο Κωνσταντίνος Λουράτος, από τους οδοντιάτρους ο Θανάσης Κατζίκης, από την ΠΟΕΣΥ ο Γιώργος Στεφανής και από τους δικαστικούς ο Ευθύμιος Πρεκετές.

Από την πλευρά της, η κα. Πετραλιά, επανέλαβε την πάγια κυβερνητική θέση ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση γίνεται με στόχο να θωρακιστούν οι συντάξεις και οι παροχές προς τους σημερινούς ασφαλισμένους, αλλά επίσης να εξασφαλιστούν και οι αυριανοί συνταξιούχοι.

Η κ. Πετραλιά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι από την φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν θα εξαιρεθεί κανείς.

Σχετικά με τις ενοποιήσεις Ταμείων, τις οποίες η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θεωρεί κομβικό στοιχείο της μεταρρύθμισης, διευκρίνισε ότι όποιο σχήμα επιλεγεί, αυτό θα γίνει με γνώμονα τη λειτουργικότητα του σχήματος, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη.