Πληροφορίες για τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ

p> 

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερε η ΕΙΝΑΠ να οδηγηθεί αμετάκλητα σε εκλογές την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, αφού επί ενάμιση χρόνο το ΔΣ ήταν εκτός νομιμότητας διότι είχε λήξει η θητεία του. Ταυτόχρονα με τις εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ διενεργούνται εκλογές και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία:

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8πμ και θα κλείσουν στις 4.30μμ. Κάθε Νοσοκομείο θα έχει δικό του εκλογικό τμήμα, πλην εξαιρέσεων*. Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας ψηφίζουν στο Νοσοκομείο στο οποίο υπάγονται. Σε κάθε εκλογικό τμήμα υπάρχει τριμελής εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από έναν δικαστικό και δύο γιατρούς, ενώ το σύνολο των εκλογικών τμημάτων εποπτεύει πενταμελής  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Τυχόν ενστάσεις εκδικάζονται στο εκλογικό τμήμα που υποβλήθηκαν και η καταμέτρηση, αφού γίνει τοπικά, μεταφέρεται με εκλογικό σάκο στα Γραφεία της ΕΙΝΑΠ, όπου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εκδίδει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Ειδικές περιπτώσεις:

  • Γιατροί που βρίσκονται σε απόσπαση έχουν δύο δυνατότητες: είτε να ψηφίσουν στο Νοσοκομείο που ανήκουν οργανικά, είτε στο Νοσοκομείο που είναι αποσπασμένοι καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διπλοψηφούν.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν βάσει του 1264/82 και όσοι έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο τους τελευταίους 6 μήνες πριν τις εκλογές.
  • Εάν συνάδελφος δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να ψηφίσει εφόσον προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπηρετεί ή υπηρέτησε το τελευταίο 6μηνο.
  • Δεν ψηφίζουν οι αγροτικοί γιατροί.

Τι χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι συνάδελφοι που ψηφίζουν: Για τις εκλογές για ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αρκεί η ταυτότητα ή το δίπλωμα. Για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΟΕΝΓΕ είναι απαραίτητο το βιβλιάριο φαρμάκων και επί ελλείψεως κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ είναι 15μελές και αναδεικνύεται με απλή αναλογική. Οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ εκλέγονται ένας για κάθε 40 ψηφίσαντες, συνεπώς ο αριθμός τους είναι ευθέως ανάλογος της προσέλευσης στις κάλπες.

…………………………………………………………

* Εξαιρέσεις

Σε τέσσερα Νοσοκομεία θα αναπτυχθεί και δεύτερο εκλογικό τμήμα. Τα Νοσοκομεία αυτά είναι: Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό, Σωτηρία και Κρατικό Νίκαιας.

Τα παρακάτω Νοσοκομεία δεν έχουν εκλογικό τμήμα και ψηφίζουν ως εξής:

1.- Στο ΤΖΑΝΕΙΟ ψηφίζει και το ΩΝΑΣΕΙΟ

2.- Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ψηφίζει και το 1ο ΙΚΑ

3.- Στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ψηφίζει και το ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

4.- Στο ΣΩΤΗΡΙΑ ψηφίζουν το 401 ΓΣΝΑ και το 251 ΓΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

5.- Στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ψηφίζει και το ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ

6.- Στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ψηφίζει και το ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

7.- Στο ΝΙΜΙΤΣ ψηφίζει και το ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣ. ΑΘΗΝΩΝ

8.- Στην ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ψηφίζει και το ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ

9. Στο ΝΟΣ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ψηφίζει και το 7ο ΙΚΑ