Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες σε όλη τη χώρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ύστερα από την απίστευτη περίπτωση με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, καινούργιες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αφορούν σε υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, στην Κοζάνη, τρία περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού εξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Ειδικότερα, οι εν λόγω τρεις περιπτώσεις αφορούν σε δυο νοσηλεύτριες κι έναν γιατρό. Ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης, Στέργιος Γκανάτσιος, δήλωσε στο τοπικό μέσο πως «ούτως ή άλλως, όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όλων των εργαζόμενων, υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Ντέντης, δήλωσε από την πλευρά του πως υπάρχει θέμα, το οποίο κι ερευνάται.

Σημειώνεται, δε, πως μία εκ των δύο νοσηλευτριών εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και φέρεται να προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Ο γιατρός και η άλλη νοσηλεύτρια που ελέγχονται, εργάζονται σε Κέντρα Υγείας της Κοζάνης.

  • Ελέγχονται 4 υγειονομικοί Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, τέσσερις υγειονομικοί του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να ελέγχονται σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Έρευνες και στην Καβάλα

Επιπλέον, η ΕΡΤ μετέδωσε πως τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, ελέγχονται, προκειμένου να μην υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση.

  • Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία

Ακόμη, ο τηλεοπτικός σταθμός Open Tv γνωστοποίησε πως γίνονται έρευνες, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα, για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα μιας παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, της οποίας οι συνάδελφοι όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον νέο κορονοϊό.