Ποδαρικό..

Ο Φεβρουάριος έκανε ποδαρικό με 103 νεκρούς από την πανδημία. Στην πραγματικότητα οι νεκροί είναι 108, αλλά αυτή η διαφορά συμβαίνει επειδή ο ΕΟΔΥ δεν έμαθε στο Δημοτικό την πράξη της αφαίρεσης.

Ο Ιανουάριος όμως βγήκε μ’ έναν φοβερό απολογισμό: 2710 νεκροί, μια ολόκληρη κωμόπολη!

Παρά ταύτα η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να απωθήσει την πανδημία σε ήσσονος σημασίας ζήτημα, ενώ οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες εμφανίζονται όλο και αραιότερα στα τηλεπαράθυρα, προφανώς επειδή δεν έχουν εξηγήσεις για τον τεράστιο αριθμό απωλειών, ενώ προδίκαζαν πως σε λίγο βγαίνουμε στο ξέφωτο.

Το πλέον εξωφρενικό είναι πως, παρά τις χιλιάδες θύματα της πανδημίας και την κατάρρευση του ΕΣΥ, ο Πλεύρης σχεδιάζει την απόλυση 5000 υγειονομικών από το ΕΣΥ, πράγμα που θα οδηγήσει σε κλίμα εμπόλεμης σύγκρουσης με το σύνολο των γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ, αλλά και της κοινωνίας που έχει κατανοήσει πλέον τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Και η κυβέρνηση, εξωθώντας τη σύγκρουση στα άκρα, προετοιμάζει το κλίμα για επιπλέον 10.000 απολύσεις την 31η Μαρτίου, όσων υγειονομικών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Φοβούμαστε πως η Πρωταπριλιά θα βρει τα Νοσοκομεία ως πεδία πολεμικών συγκρούσεων, αν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει τα διεστραμμένα της σχέδια.