ΠΟΕΔΗΝ

Έσχατο ξεπεσμό για Ομοσπονδία υγειονομικών αποτελεί η χρήση ρατσιστικού λόγου και πρακτικής σε βάρος των ασθενών και μάλιστα σε βάρος των πιο ευάλωτων, όπως οι ψυχικά ασθενείς.


Δυστυχώς η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είναι υπότροπος σε πολλαπλά κρούσματα ρατσιστικής πρακτικής, με πλέον πρόσφατο αυτό που «ανέδειξε» στο Νοσοκομείο Κιλκίς (κλικ εδώ), με περιγραφή ανάλογη του Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ανάμεσα στ΄ άλλα, η ΠΟΕΔΗΝ στοχοποιεί ψυχικώς πάσχουσα, την οποία «κατηγορεί» ότι χτύπησε, κλώτσησε και απείλησε το περασμένο Σάββατο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς.


Η διάψευση στην οποία προχώρησαν οι ψυχίατροι της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου αποτελεί κόλαφο για τις ανυπόστατες και ρατσιστικές αιτιάσεις  της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (κλικ εδώ).


«Λίγη φασαρία έκανε! Ούτε κλώτσησε ούτε χτύπησε κανέναν! Είναι ντροπή τους να ισχυρίζονται τέτοια πράγματα… Είναι σα να εγκαλείς έναν ασθενή με γαστρεντερίτιδα για τη διάρροια και τον λες… βρωμιάρη».


Δεν ευελπιστούμε πως η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ θα αντιληφθεί το λάθος της και θα ζητήσει συγνώμη, λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό της.
Όσο τα ΜΜΕ φιλοξενούν αμάσητες τις παραληρηματικές της ανακοινώσεις, τόσο η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίζει ακάθεκτη τη δυσφήμηση των Νοσοκομείων και των υγειονομικών..