ΠΟΕΔΗΝ Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το Ασκληπιείο

p>ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και η διαρκής Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σήμερα Τετάρτη 15/11/06 το πρωί.

            Το Ασκληπιείο Βούλας δίνεται αντιπαροχή από τον Ε.Ε.Σ. στο ΥΓΕΙΑ – MARFIN. Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, επιθυμεί διακαώς να κερδοσκοπήσει σε βάρος της Δημόσιας Υγείας.Η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους και αντιμάχονται τις λογικές ξεπουλήματος της Δημόσιας Υγείας στα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα.

            Υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων, ΠΟΕΔΗΝ, με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Κωνσταντόπουλο (λόγω απουσίας του Υπουργού Υγείας στο εξωτερικό), ο οποίος με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί των εργαζομενων είναι βάσιμοι, διαβάζοντας το Ν.1821/88 Κύρωση σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου – ΕΕΣ η οποία ευκρινέστατα αναφέρει: « η χρήση κτιρίων – τεχνολογικού εξοπλισμού – οικοπεδικής έκταση ανήκει στο ΝΠΔΔ Ασκληπιείο Βούλας.

            Το παράνομο των προθέσεων του ΕΕΣ έχει διαφανεί ! ! !

            Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί ; ; ;

            Η βούληση της υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια είναι. Τι επιδιώκει για τη Δημόσια Υγεία και το Ασκληπιείο Βούλας; Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει επίσημα να δεσμευτεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Δημόσια και δωρεάν υγεία προσβάσιμη στο κάθε πολίτη
  • Αυξημένη χρηματοδότηση στο ΕΣΥ
  • Αναβαθμισμένες ποιοτικά υγειονομικές υπηρεσίες