ΠΟΕΔΗΝ: Ανθρωποδιώκτης των επαγγελματιών υγείας κατάντησε το Ε.Σ.Υ.

Όταν ο ΠΙΣ έλεγε πως το ΕΣΥ έπαψε να είναι ελκυστικό για τους γιατρούς ο Άδωνις ισχυρίζονταν πως επρόκειτο για αντικυβερνητική υπονόμευση, αν και η πλειοψηφία του πρόσκειται στη ΝΔ.

Όταν οι Ενώσεις Γιατρών λένε το ίδιο είναι μιζέρια.

Τώρα όμως το λέει και η ΠΟΕΔΗΝ, την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ως την πλέον φιλική Ομοσπονδία.

Ιδού τι καταλογίζει στο καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών:

“Ανθρωποδιώκτης των επαγγελματιών υγείας κατάντησε το Ε.Σ.Υ. Έχουμε μαζικές παραιτήσεις από νυν εργαζόμενους και απροθυμία επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην αγορά εργασίας να εργασθούν στο σύστημα.
1ος Λόγος: Έλλειψη προσωπικού, Εργασιακή εξουθένωση.
Πριν τα Μνημόνια όνειρο ζωής των επαγγελματιών υγείας ήταν η πρόσληψη στο Ε.Σ.Υ. Τώρα όπου φύγει φύγει…..
Τον Ιούλιο 2019 στα νοσοκομεία υπηρετούσαν 60.000 τακτικό προσωπικό και 15.000 μη τακτικό. Σύνολο 75.000.
Τον Οκτώβριο 2021 στην κορύφωση της πανδημίας στα νοσοκομεία υπηρετούσαν 60.718 τακτικό προσωπικό και 33.316 μη τακτικό προσωπικό. Σύνολο 94.034
Τον Αύγουστο του 2025 στα νοσοκομεία υπηρετούσαν 56.100 τακτικό προσωπικό και 31.200 μη τακτικό προσωπικό. Σύνολο 87.300.
Σήμερα κατ’ εκτίμηση στα νοσοκομεία υπηρετούν 56.500 τακτικό προσωπικό και 30.900 μη τακτικό προσωπικό. Σύνολο 87.400
Από την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας (είχαμε το περισσότερο προσωπικό στα Νοσοκομεία από ποτέ) και μετά έχουμε ραγδαία μείωση προσωπικού.
Οι επαγγελματίες υγείας στρέφουν την πλάτη τους στο ΕΣΥ, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, η μη τήρηση θεσμοθετημένων εργασιακών δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας, την εργασιακή εξουθένωση.

2ος Λόγος: Οι χαμηλότατοι μισθοί.
Δέστε στους πίνακες που ακολουθούν. Οι μισθοί των νεοδιόριστων επαγγελματιών υγείας δεν αρκούν ούτε για το νοίκι του σπιτιού τους. Πως μπορεί να ανταπεξέλθει ο νεοδιόριστος υγειονομικός με τέτοιο μισθό, με την ακρίβεια στην αγορά σε υψηλά επίπεδα;”

Να δείτε που ο Άδωνις θα επικυρήξει και τον Γιαννακό..