ΠΟΕΔΗΝ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα

p align=”center”>ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Προνοιακά Ιδρύματα, τα Θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ στις 5 & 6 Δεκεμβρίου λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

          Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο 5 Δεκεμβρίου στις 11:00π.μ. μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι:

·         ΔΗΜΟΣΙΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

·         ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

·         ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 176€ & ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ του Ν.201/75

·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

              Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Προεδρείων ΠΟΕΔΗΝ και θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Ε.Ε. για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο διάστημα 10 έως 20 Δεκέμβρη.

              Στα πλαίσια της απόφασης του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:00π.μ. συνάντηση με κλιμάκιο της Κ.Ε. του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του πολιτικού γραφείου.

              Στις 12.00 ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ. κο Αλέκο Αλαβάνο.

              Η ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε το αίτημά της για στήριξη στα προβλήματα για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας – Πρόνοιας, την αύξηση της χρηματοδότησης, την στελέχωση του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό καθώς και στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων με την ένταξη στα ΒΑΕ και την μισθολογική μας αναβάθμιση. Τα πολιτικά κόμματα δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη των θεμάτων με πρωτοβουλίες στο κοινοβούλιο αλλά και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ