Ποινική δίωξη σε τρεις γιατρούς

Στην απόδοση ευθυνών εις βάρος τριών γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη τον περασμένο Δεκέμβριο κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείτο τους τελευταίους μήνες.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Θεοδώρα Μπότσα η οποία διενήργησε την έρευνα άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε τρεις γιατρούς του «Ευαγγελισμού» και συγκεκριμένα στους κ. Σωτήρη Στυλογιάννη, Σωτήρη Πρίγκουρη και Λάζαρο Ιωσηφίδη. Επιπλέον, τους απήγγειλε κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου του 2009, μετά τις καταγγελίες της οικογένειάς του που καταλόγιζε ευθύνες στους γιατρούς.

Η οικογένεια σε επιστολή της ανέφερε ότι οι γιατροί δημοσιοποίησαν στοιχεία του ιατρικού φακέλου του Νίκου Κακαουνάκη τα οποία ήταν μάλιστα «αναληθή και παραποιημένα, παραβιάζοντας βάναυσα κάθε έννοια ιατρικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων».

Στην ίδια επιστολή η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη, απαντώντας στους γιατρούς του «Ευαγγελισμού» που απέδιδαν τον θάνατό του σε ένα σπάνιο σύνδρομο, σημείωνε ότι «το σύνδρομο της οστεοποίησης δεν οδηγεί αναπόφευκτα στον θάνατο εάν αντιμετωπιστεί χειρουργικά σωστά. Ο θάνατος προέκυψε από σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια».

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των τριών γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε πταισματοδίκη.