Ποιοι φιλέλληνες αποτελούν την Επιτροπή Σοφών;

div style=”margin: 2.25pt 0cm”>Μετά το πόρισμα της Ανεξάρτητης (!) Real Estate Επιτροπής Σοφών  που διέρρευσε χτες σε κυριακάτικη εφημερίδα πολλοί συνάδελφοι ζήτησαν να ξαναθυμίσουμε ποιοι φιλέλληνες αποτελούν την Επιτροπή.

 
Τα μέλη της Επιτροπής Σοφών είναι:
1) Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ. Μετά την ανάθεση του υπουργείου Προπαγάνδας στον Η. Μόσιαλο την προεδρία ανέλαβε ο συνταξιούχος καθηγητής  Άρης Σισσούρας
2) Γιώργος Κρεατσάς, καθηγητής γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
3) Ανδρέας Μαργιωρής, Καθηγητής Κλινικής Χημείας και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, πρώην Καθηγητής της Ιατρικής στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.
3) Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Miami.
4) Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της ΕΣΔΥ, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Warwick.
5) Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας (συνταξιούχος), Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ για θέματα Υγείας.
6) Εύη Χατζηανδρέου, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, ειδικός σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας κ Άννας Διαμαντοπούλου.
7) Γιάννης Μπολέτης, Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο, πρώην επιμελητής του νοσοκομείου Sheffield.
9) Άρτεμις Τσικνιά, οφθαλμίατρος, ελεύθερος επαγγελματίας, στέλεχος του ΛΑΟΣ
10) Γιάννης Κυριόπουλος, ο πανταχού παρών Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
11) Γιάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σημειώνουμε πως η Επιτροπή υπολειτουργούσε τον τελευταίο καιρό και δεν είχε ολοκληρώσει το πόρισμα που είχε αναλάβει να παραδώσει στην τρόικα στις 30 Νοεμβρίου. Μετά τις χτεσινές διαρροές και κυρίως με πίεση του Α. Λοβέρδου μαζεύτηκαν οι 4 από τους 11 φιλέλληνες και ετοίμασαν βιαστικά ένα κείμενο που τους υπαγόρευσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το μετέφρασαν στα Αγγλικά και σήμερα το παρέδωσαν στους εργοδότες τους.
Για όλα τα παραπάνω είναι άκρως διαφωτιστικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ (κλικ εδώ).
 
Ygeianet