Ποιος ήταν ο συντάκτης του νομοσχεδίου;

Κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όλοι οι εκπρόσωποι εκφράστηκαν με σαφή και κατηγορηματικό λόγο εναντίον του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Πλην ενός: του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου.

Απόδειξη της σημασίας που έχει για τους πανεπιστημιακούς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το γεγονός πως ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος, ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπερ του νομοσχεδίου. Μάλιστα το εκθείασε σε τέτοιο βαθμό που υποπτευόμαστε πως έκανε τον εισηγητή της ΝΔ να νοιώσει μειονεκτικά.

Από την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου φάνηκε ποιος ήταν ο συντάκτης του νομοσχεδίου: μια ομάδα πανεπιστημιακών γιατρών, η οποία εδώ και χρόνια λειτουργεί ως ομάδα πίεσης, προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της.

Αντί να ενταχθούν οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί στο καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η ΝΔ επιλέγει να εντάξει τους γιατρούς ΕΣΥ σε καθεστώς εργασιακής ασυδοσίας, προκειμένου να βελτιώσουν τις αποδοχές τους ελαφρύνοντας τις τσέπες των ασθενών.

Όπως το εγχείρημα Σούρλα, έτσι και δαύτο θα πάει άκλαυτο. Αμέσως μετά τις εκλογές και την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας από τη ΝΔ, το νομοσχέδιο Γκάγκα είναι βέβαιο πως θα καταργηθεί και όσοι γιατροί του ΕΣΥ έχουν σπεύσει να επενδύσουν σε ιδιωτικά ιατρεία θα δουν τις φιλοδοξίες τους να καταρρέουν.

Μικρό το κακό, υπό την προϋπόθεση η κατάργηση του νομοσχεδίου να συνοδευτεί από σοβαρές μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες θα καθιστούν περιττή την αναζήτηση δεύτερης και τρίτης εργασίας στους ήδη εξουθενωμένους γιατρούς του ΕΣΥ.


Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου.