Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο;

Από τις 15 Μαρτίου η συνταγογράφηση φαρμάκων, εξετάσεων και ιατρικών πράξεων για ανασφάλιστους θα γίνεται μόνο από γιατρούς του δημόσιου τομέα (νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

Χθες ο κ. Πλεύρης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αιτιολόγησε την απόφασή του και παρέθεσε στοιχεία για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος λόγω της συνταγογράφησης από ιδιώτες χωρίς έλεγχο.

Πρόκειται για την πλέον απροκάλυπτη δυσφημιστική δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου σε βάρος των ιδιωτών γιατρών, στους οποίους καταλογίζει συλλήβδην απάτες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ανέμενε κανείς ότι θα εκδηλώνονταν θύελλα διαμαρτυριών από τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ. Σιγή, προκειμένου να μη διαταραχτεί η κομματική πειθαρχία της ΝΔ. Απεναντίας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το θέμα στη Βουλή.

Εντέλει το μάρμαρο θα πληρώσουν τα Νοσοκομεία και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά τη συνταγογράφηση φαρμάκων, εξετάσεων και ιατρικών πράξεων για ανασφάλιστους.


Αλήθεια ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι δε θα εκδώσουν κάποια ανακοίνωση στήριξης στους γιατρούς της Ουκρανίας; Στη σύνοδο Πρόεδρων Ιατρικών Συλλόγων αρκετοί συνάδελφοι κατέθεσαν ανάλογη πρόταση, όμως καμιά ανακοίνωση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής.