«Πόλεμος» για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

«Διαρροές» στο μέτωπο των κινητοποιήσεων των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού των δημόσιων νοσοκομείων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Την ώρα που ο Σύλλογος του κλάδου (ΠΑΣΥΠΟΥ) επιδιώκει την καταβολή των οφειλών -αρνούμενος να παραδώσει υλικό στα νοσοκομεία εξαιτίας των χρεών τους- κάποιοι παραδίδουν υλικά.

Για τον λόγο αυτό, με επιστολή του, το προεδρείο του ΠΑΣΥΠΟΥ προειδοποιεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι «? σύμφωνα με ρητή διάταξη Νόμου ( παρ. 9 αρθρ. 18 του ν.2469/1997 ), τα νοσοκομεία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιαδήποτε προμήθεια από οποιοδήποτε προμηθευτή, εάν δεν έχουν εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις τους, που είχαν αναλάβει πριν από ένα τρίμηνο και πλέον, σε όλους ανεξαιρέτως τους προμηθευτές?».

Διακοπή 
Οπως αναφέρει ο Σύλλογος: Οι προμηθευτές του εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ευρισκόμενοι σε δεινή κατάσταση λόγω της ατελέσφορης λεγόμενης «ρύθμισης» των χρεών μέχρι τις 31/12/2008, καθώς και λόγω της μη πληρωμής έστω κάποιων μηνών από τις οφειλές των νοσοκομείων του έτους 2009, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν από 10/9/2009 την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δεν έχουν εκπληρώσει τις προ εξαμήνου έστω υποχρεώσεις τους για το έτος 2009.

Ομως -σημειώνουν- «δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο, κάποια νοσοκομεία να παραβαίνουν τη διάταξη του Νόμου και χωρίς καν να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, έστω όπως έχουμε διαλλακτικά αναφέρει για τους πρώτους μήνες του 2009, να εξακολουθούν να προμηθεύονται από κάποιες ευτυχώς ελάχιστες (μία ή δύο το πολύ), εταιρείες προμηθευτών».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν ότι «επιφυλάσσονται όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένου και του νομίμου δικαιώματός τους να επιδιώξουν από οποιονδήποτε τις νόμιμες αποζημιώσεις, για τις όποιες επακόλουθες οικονομικές ζημίες υποστούν