“Πολιτικό πραξικόπημα η παρέμβαση Αβραμόπουλου» τόνισε το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ σε συνέντευξη στα Μέσα Ενημέρωσης

p>Βάναυση προσβολή της νομιμότητας και της δημοκρατίας συνιστά η απόφαση του υπουργού Υγείας να καθαιρέσει το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ του Πανελληνίου ιατρικού Συλλόγου. Αυτό καταγγέλθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την πρωτοφανή αυτή παρέμβαση. Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μ. Καλοκαιρινός, ο Γραμματέας κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος και τα μέλη του εκλεγμένου Προεδρείου του ΔΣ. Ο κ. Βλασταράκος και η παράταξή του, ως αναμενόμενο, δεν παρέστησαν στη συνέντευξη.

 Όπως τονίστηκε ο υπουργός Υγείας καθαίρεσε το ΔΣ με το πολιτικό σκεπτικό ότι «δεν εκπληρούνται οι σκοποί του ΠΙΣ με την υφιστάμενη συγκρότηση του ΔΣ» χωρίς να αναφέρει τη διάπραξη κάποιας παρατυπίας ή παρανομίας. Δηλαδή ο Υπουργός υιοθέτησε την υπόδειξη του κ. Βλασταράκου και αγνόησε επιδεικτικά τη βούληση των εκπροσώπων των γιατρών, όπως αυτή εκφράστηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Βάναυση P συνέντευξη.<>

Η ανενδοίαστη και ανεπίτρεπτη παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα, αντίστοιχο του οποίου δεν έχει δεν έχει διαπραχθεί από κανένα υπουργό καμιάς δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης μετά το 1974. Γι αυτό και θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που με ασέβεια στον ιατρικό κόσμο της χώρας τοποθέτησε τη δική του παράνομη βούληση υπεράνω της νομιμότητας και του εκλογικού αποτελέσματος.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι το εκλεγμένο ΔΣ θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο και θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας.

«Συνιστούμε στον μακροβιότερο Υπουργό Υγείας» τόνισαν τα εκλεγμένα μέλη « ότι είναι καιρός ν΄ ασχοληθεί πραγματικά με τα τεράστια προβλήματα της υγείας, των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών του χώρου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του έλληνα ασθενή. το πεδίο των έκνομων παρεμβάσεων δεν αποτελεί λαμπρό πεδίο, όπως τον πληροφόρησαν οι συνεργάτες του, οι οποίοι ζήτησαν την ελεήμονα υποστήριξή του για να καταλάβουν τη διοίκηση του ΠΙΣ»

Βάναυση P συνέντευξη.<>