«Πονοκέφαλος» διαρκείας οι εφημερίες

Σε κινητοποιήσεις θα βρουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θεσσαλονίκης οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της πόλης, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

 Τα χρήματα για την εξόφληση των εφημεριών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου δεν έφτασαν ακόμη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να προωθηθούν στα νοσοκομεία, και οι γιατροί αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέα επίσχεση εργασίας από την 1η Μαΐου, από όλα τα τακτικά καθήκοντα, για τη μη εφαρμογή της συλλογικής συμφωνίας, ενώ θα καταθέσουν προγράμματα εφημεριών με 4 εφημερίες τον μήνα για τον καθένα.

Τις τελευταίες μέρες, στα νοσοκομεία της πόλης οι γιατροί πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις για να επικυρώσουν τις αποφάσεις που πήραν στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΘ. Εκεί αποφασίστηκε να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων. Στα νοσοκομεία που εκδίδονται προγράμματα εφημεριών με περικοπή των κονδυλίων, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απαντήσουν με δικαστική προσφυγή.

Ποιοι διορίστηκαν

Οι νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι: «Ιπποκράτειο»: διοικητής Γιώργος Χριστιανόπουλος, γιατρός, αναπληρωτής διοικητής Νικόλαος Εξαδάκτυλος, διοίκηση επιχειρήσεων.

ΑΧΕΠΑ: διοικητής Γιώργος Βέργουλας, γιατρός, αναπληρωτής διοικητής Μαρία Καρατάσου, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων.

«Θεαγένειο»: διοικητής Αρης Μουσιώνης, γιατρός, πρώην βουλευτής.

«Αγιος Παύλος»: διοικητής Δημήτρης Γούναρης, διοίκηση υγείας.

Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων: διοικητής Δημήτρης Γκουρνέλης, φαρμακοποιός.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: διοικητής Θωμάς Αναγώστου, γιατρός, αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Παπαθανασίου, εκπαιδευτικός.

«Παπανικολάου»: διοικητής Γιώργος Καλτσίδης, οδοντίατρος, αναπληρωτής διοικητής Μιχάλης Σταυρακάκης, κτηνίατρος.

«Γεννηματάς»: διοικητής Κώστας Τσιτουρίδης, γιατρός.

«Αγιος Δημήτριος»: διοικητής Γιώργος Φραγκίδης, γιατρός.

Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων: διοικητής Πέτρος Σερίδης, λογιστική – διοίκηση. *