Πορεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στη Βουλή

p>  
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, προκαλώντας κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση, κατά 17%, του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, έκανε λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

«Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων» ζητούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανυγειονομική απεργία.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού φώναξαν συνθήματα έξω από τη Βουλή, και διαδήλωσαν την αντιθεσή τους στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, επιστρέφουν στο υπουργείο Υγείας, το οποίο εδώ και 15 μέρες τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζομένους στην ψυχική υγεία, προκειμένου, όπως δήλωσε ο κ. Βαρνάβας, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.