ΠΟΥ: Κατά 9% μειώθηκαν οι θάνατοι με Covid-19 παγκοσμίως

Μείωση του συνολικού αριθμού θανάτων κατά την τελευταία βδομάδα, τη στιγμή που τα νέα κρούσματα κορονοϊού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην τελευταία έκθεσή του, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι υπήρξαν περισσότεροι από 14.000 θάνατοι με Covid-19 την περασμένη εβδομάδα και σχεδόν 7 εκατομμύρια νέες μολύνσεις. Η περιοχή της ανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας κατέγραψε άλμα 30% στα κρούσματα, ενώ η Αφρική ανέφερε πτώση 46%. Τα κρούσματα μειώθηκαν επίσης κατά περισσότερο από 20% στην Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, ο αριθμός των νέων θανάτων αυξήθηκε κατά 19% στη Μέση Ανατολή, ενώ μειώθηκε κατά περισσότερο από 70% στην Αφρική, 15% στην Ευρώπη και 10% στην Αμερική.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον παραμένει κυρίαρχη παγκοσμίως. Προειδοποίησε επίσης τις χώρες να μη χαλαρώνουν τους ελέγχους, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για έξαρση της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα αυτήν την εβδομάδα, μετά την αύξηση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές. Μεταξύ άλλων, οι αρχές στην παραθαλάσσια πόλη Σάνια, στη νότια Κίνα, επέβαλαν lockdown και ανέστειλαν τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Επίσης, περισσότεροι από 80.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο νησί Χαϊνάν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων που οδήγησαν τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε τοπικό επίπεδο.