Πραγματικά στοιχεία

Πρόσφατα αναρτήθηκαν στον κυβερνητικό ιστότοπο apografi.gr τα στοιχεία που αφορούν στο Προσωπικό, μόνιμο και μη, που υπηρετεί στο Δημόσιο τον Ιούνιο 2022.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να δούμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενίσχυση (και όχι όσα διαδίδουν ψευδώς η Κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα) των Δημόσιων Δομών Υγείας, με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, μια και ήδη Κυβέρνηση συμπλήρωσε 3 χρόνια στην εξουσία.

Τα στοιχεία είναι απλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ:

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019:   79.177 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022:   73.705

 Μείον 5472 Μόνιμοι Υγειονομικοί

Όπως λοιπόν αποτυπώνεται από τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία, στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία έχει μειωθεί κατά 5.472 Υγειονομικούς. Όπως τονίζει το ΑΡΜΑ «είναι ΤΡΑΓΙΚΟ και προφανώς αναδεικνύει τις Εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, να μειώνεται το Μόνιμο Προσωπικό κατά τη διάρκεια της Υγειονομικής κρίσης με τη Πανδημία covid, στερώντας πολύτιμο προσωπικό την ώρα της κρίσιμης μάχης. Ελλείψεις που έθεσαν σε σοβαρή δοκιμασία τις λειτουργικές δυνατότητες και επάρκειες των Δημοσίων Δομών».

Η πολυδιαφημιζόμενη Προκήρυξη των 4.000 Νοσηλευτών και των 1000 γιατρών που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2020 χρειάστηκε 2 ολόκληρα χρόνια(!!) για να καταγραφούν και να προκηρυχθούν οι θέσεις. Ακόμα όμως και αυτή η «ενίσχυση», όπως αποτυπώνεται στη σχετική Προκήρυξη, προδιαγράφει αρνητικά το μέλλον των μικρών Νοσοκομείων, όταν οι θέσεις είναι ελάχιστες, οδηγώντας τα με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και προφανώς στην αναστολή λειτουργίας, σχεδιασμός που έχει ήδη αποτυπωθεί στον κυβερνητικό προγραμματισμό με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, η οποία «ενίσχυση» θα προκύψει σε βάθος τουλάχιστον 2ετίας, θα έχει ακυρωθεί στη πράξη από τις αποχωρήσεις τις επόμενης περιόδου.