Πρέβεζα / Πέθανε 55χρονος που μεταφέρθηκε με αγροτικό επειδή άργησε το ασθενοφόρο

Ενα ακόμα τραγικό περιστατικό με άνθρωπο που έχασε τη ζωή του ενώ περίμενε ασθενοφόρο βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

Ο 55χρονος καθώς οδηγούσε στην περιοχή Καναλάκι της Πρέβεζας αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε άκρη το αυτοκίνητο του και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κάτοικος της περιοχής κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε.

Ο άτυχος άνδρας τελικά μεταφέρθηκε με αγροτικό στο Κέντρο υγείας Καναλακίου, με τους διασώστες και τους γιατρούς να προσπαθούν για αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά με ασθενοφόρα που καθυστερούν με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, τα οποία έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Στην Εύβοια ένας συνταξιούχος άφησε την τελευταία του πνοή σε καρότσα αγροτικού με το οποίο τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας γιατί αργούσε το ασθενοφόρο.

Στη Λέσβο μια γυναίκα έχασε αιφνιδίως τις αισθήσεις της σε παραλία και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχε δυστυχώς καταλήξει και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας.

Πριν λίγες μέρες δήμαρχος στην Εύβοια αναγκάστηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του ασθενή με εγκεφαλικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Σήμερα (10/7) νέα καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας αφού σύμφωνα με την Τριμελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου  ασθενής με οξύ πρόσθιο εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου περίμενε  σχεδόν δύο ώρες το ΕΚΑΒ.

Upd: ΕΚΑΒ / Τι λέει για τον 55χρονο που μεταφέρθηκε με αγροτικό στο Κέντρο Υγείας