Προανακριτική Βουλής

Προκαλεί απορία η επιμονή ΝΔ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) που ζητούν να εξεταστεί από τη Βουλή και όχι από τον φυσικό δικαστή σε δικαστική αίθουσα το θέμα των φερόμενων ως εμπλεκόμενων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων στο σκάνδαλο Novartis. Η ειρωνεία είναι πως ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν κατέγραφε την άποψή του στο πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ισχυριζόταν ότι όφειλε η Βουλή να στείλει απευθείας πίσω στη Δικαιοσύνη τη δικογραφία και όχι να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, αλλά μόνο την παραγραφή ή όχι των αδικημάτων.


Οι πολίτες σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata ζητούν κάθαρση, όμως τα κόμματα που ανέχθηκαν και τροφοδότησαν δεκάδες σκάνδαλα, αποζητούν μετά μανίας τον ευτελισμό της διερεύνησης μέσα από δικολαβίστικα τερτίπια, όπως αυτά που υποπτευόμαστε πως θα αναπτύξει ο νομομαθής Ευάγγελος Βενιζέλος στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.


Αν δεν πιάσουν τα κόλπα Βενιζέλου τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μελετούν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την προανακριτική, πράγμα που ήδη έπραξε το ΚΚΕ, ώστε να μην αναλάβει καμία ευθύνη, όπως πράττει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.


Αγνοούν άραγε πως η τακτική της στρουθοκαμήλου αποτελεί ένδειξη πανικού και δεν έσωσε ποτέ τα ακάλυπτα οπίσθια του εν λόγω πτηνού;