Προαναγγελία απεργίας στο Δημόσιο

Το κύριο συνδικάτο των εργαζόμενων στο Δημόσιο παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το μπαράζ πληροφοριών που διαρρέουν στον Τύπο για σειρά θεμάτων που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, από τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση των γυναικών, μέχρι τις περικοπές στις δαπάνες του κράτους για αμοιβές υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για την άμεση κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, με βάση την προειλημμένη απόφαση του ΔΕΚ, αποτελούν νέα επίθεση σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών».

«Τυχόν υλοποίηση αυτών των σεναρίων που εκτός των άλλων έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο και θα οδηγήσουν σε διάλυση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα φαλκιδεύσουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό».

Νωρίτερα ο Σπ.Παπασπύρος μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως εκτίμησε ο ίδιος η μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να φτάσει κατά μέσο όρο το 3%, εάν τα επιδόματα μειωθούν κατά 10%.