Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ: Αφερέγγυος και αναξιόπιστος ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος

div style=”border-bottom: windowtext 1pt solid; border-left: medium none; padding-bottom: 1pt; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; background: #ffcc99; border-top: medium none; border-right: medium none; padding-top: 0cm”>

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2012

 

ΔΗΛΩΣΗ

Αφερέγγυος και αναξιόπιστος ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος

 

Ως γνωστόν η αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών καθυστερεί δραματικά, εξαναγκάζοντας πολλές Ενώσεις να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις. Υπάρχουν μάλιστα Νοσοκομεία που δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από την αρχή του έτους.

Στις 3 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος εξέδωσε Δελτίο Τύπου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών πριν τις 15 Αυγούστου (κλικ εδώ).

Η 15η Αυγούστου παρήλθε και ως εκ τούτου προκαλούμε τον κ. Λυκουρέντζο να αποδείξει την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του, υποδεικνύοντας έστω κι ένα Νοσοκομείο της χώρας στο οποίο έχουν αποπληρωθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών!

Απεναντίας ως ΟΕΝΓΕ μπορούμε να υποδείξουμε στον κ. Λυκουρέντζο δεκάδες Νοσοκομείων που οι Διοικητές επιχειρούν αυτή τη στιγμή έναν άνευ προηγουμένου σφαγιασμό εφημεριών, χωρίς μάλιστα να τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία, οδηγώντας την εφημέρευση σε όρια ακραίας επικινδυνότητας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών.

Βεβαίως οι Διοικητές ενεργούν κατ΄ εντολήν του ίδιου του κ. Λυκουρέντζου, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους πως έχει αναλάβει να σώσει το ευρώ και τη χώρα. Προφανώς σχεδιάζει να υλοποιήσει τη «σωτηρία» θυσιάζοντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων ασθενών.

Επαναλαμβάνουμε στον αφερέγγυο κ. Λυκουρέντζο ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς απέναντι στα μέτρα που εκπονεί. Πρόκειται για μέτρα θανατηφόρα, τα οποία σχεδιάζονται με υπόδειξη των τοκογλύφων δανειστών μας και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε ραγδαία επιδείνωση την υγεία του ελληνικού λαού, σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, σε επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί, σε διάλυση όλων των υποδομών του υγειονομικού συστήματος και σε αδυναμία του ιατρικού δυναμικού να προσφέρει στοιχειωδώς τις υπηρεσίες του.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος τη λειτουργία των Νοσοκομείων και την ασφαλή εφημέρευσή τους. Καλούν την ελληνική κοινωνία να αντιταχθεί άμεσα και σθεναρά σε όσα εκκολάπτονται στο υπουργείο Υγείας και πρόκειται ν΄ ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ