Προειδοποίηση στους προμηθευτές

Μπορεί να «κόπασε» η αναστάτωση στα νοσοκομεία με το οικονομικό πακέτο εξόφλησης των προμηθευτών ορθοπαιδικού υλικού, αλλά αρκετά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν με τη διαθεσιμότητα αναλώσιμων υλικών (γάζες, γάντια, σύριγγες, οροί κ.ά.).

Οι προμηθευτές τέτοιων υλικών έχουν σταματήσει τις προμήθειες από τις 20 Οκτωβρίου και, όπως δήλωναν χθες, δεν κάνουν πίσω αν δεν προσδιοριστεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών του ΕΣΥ. Πάντως, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, εμφανίστηκε αυστηρός με τους προμηθευτές.

«Ή θα βάλουμε τάξη σε αυτό το άναρχο τοπίο ή να πούμε ότι δεν μπορούμε. Λοιπόν εγώ, το δηλώνω ξεκάθαρα, δεν είμαι από εκείνους που δηλώνουν ότι δεν μπορούν. Ανέλαβα μιαν υπόθεση και θα την φέρω εις πέρας. Ολοι αυτοί που λυμαίνονταν το χώρο της Υγείας δεν θα περάσουν καλά μαζί μας. Εδώ θα μπει τάξη. Θα νοικοκυρευτούν τα πράγματα, θα εγκατασταθεί η χρηστή διαχείριση, θα τύχει σεβασμού το χρήμα του ελληνικού λαού, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου. Τελειώνουν τα ψέματα, δεν παίζουμε με την ελληνική Υγεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακά τους ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και για τους γιατρούς και τις εξετάσεις!

Από τις 24 Νοεμβρίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αττικής θα δέχονται ασθενείς με βιβλιάριο του Δημοσίου μόνον εφόσον εισπράττουν μετρητοίς την αμοιβή τους. Σύμφωνα με την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΛΙΑ), εδώ και σχεδόν έντεκα μήνες το Ταμείο του Δημοσίου δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για την περίθαλψη των ασφαλισμένων του. «Οι γιατροί έχουν εκδώσει αποδείξεις και θα φορολογηθούν για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει», αναφέρουν τα μέλη της ΕΛΙΑ! Από 1ης Δεκεμβρίου διακόπτουν την πίστωση και οι φαρμακοποιοί της υπόλοιπης χώρας.

ΚΟΥΚΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ